بهره برداری از نخستین باغ مقایسه ای ارقام جدید و پایه های رویشی کشت بافتی در کشور

بهره برداری از نخستین باغ مقایسه ای ارقام جدید و پایه های رویشی کشت بافتی در کشور

به گزارش سیمان نخستین باغ ترویجی و مقایسه ای ارقام تجاری و پایه های رویشی حاصل از کشت بافت به همت یک مجموعه کشاورزی دانش بنیان و با مشارکت ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به بهره برداری رسید.


به گزارش سیمان به نقل از ایسنا، مجتبی حسینی، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان فعال در حوزه کشت بافت که با همکاری یک نهالستان بخش خصوصی موفق به راه اندازی این باغ در شهرستان نظرآباد استان البرز شده اند، با بیان این مطلب اظهار نمود: در این باغ که در زمینی به مساحت یک هکتار ایجاد شده، حدود ۶۰ رقم جدید درختان باغی بر روی چند پایه رویشی متفاوت سازگار شده اند و بدین سان این امکان برای باغداران کشور فراهم شده که تأثیر پایه های مختلف رویشی بر رقم مورد نظر را با یکدیگر و همینطور پایه بذری مقایسه کنند.
وی تصریح کرد: با عنایت به اینکه استفاده از پایه های رویشی در باغبانی کشور مقوله ای نسبتا جدید است، تأثیر این پایه ها بر میوه برای اغلب باغداران محل سوال است که با ایجاد این باغ مقایسه ای می توانند تاثیرات هر پایه بر ارقام باغی مورد نظر را مقایسه و نهال هایی را که بازده بهتری داشته اند، انتخاب کنند. علاوه بر این ارقام و پایه های سالم جدیدی از موسسه تحقیقات علوم باغبانی و کشورهای دیگر در این مجموعه گردآوری شده که امکان بررسی و مقایسه آنها هم وجود دارد.
حسینی با بیان اینکه بیشتر از ۵۰ رقم و پایه جدید عاری از ویروس توسط این مجموعه از ایتالیا خریداری شده که طی دو، سه ماه آینده وارد کشور می شود، اظهار نمود: برنامه ما این است که با سازگار کردن ارقام وارداتی در سنوات آینده ارقام باغی جدیدی را به باغداران کشور عرضه نماییم. تولید محصولات مقاوم به کم آبی و آفت ها با استفاده از تکنیک ها و فناوری های نوین از دیگر اهداف این مجموعه دانش بنیان است که امیدواریم با بالا بردن توجیه اقتصادی تولید محصولات باغی به امنیت غذایی کشور کمک نماید.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان تصریح کرد: این شرکت که با مشارکت نهالستان بخش خصوصی و یک شرکت دانش بنیان از سال ۹۷ آغاز به کار کرده با بهره مندی از آزمایشگاه کشت بافت، گلخانه سازگاری، گلخانه رشد و تنها "اسکرین هاوس" کاملا خصوصی در استان البرز و استانهای همجوار با کمک ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، پروژه هایی را در زمینه راه اندازی و احیای هزار هکتار باغ دارای نهال های سالم عاری از ویروس در دست اجرا دارد. این مجموعه دانش بنیان همینطور علاوه بر عرضه نهال سالم در تمام مراحل راه اندازی باغ تا برداشت محصول در کنار باغداران است و با ایجاد یک شبکه مشاوره باغبانی در زمینه معرفی مراکز عرضه نهال سالم، دفع آفات و بیماری ها و کلینیک های تغذیه آماده عرضه خدمات مشاوره ای به باغداران است.



1400/07/03
18:05:52
0.0 / پنج
2223
تگهای خبر: بخش خصوصی , تولید , خدمات , عرضه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
سیمان سیمان