صادق:

طرح مسکن های حمایتی با مشارکت انبوه سازان پیش می رود

طرح مسکن های حمایتی با مشارکت انبوه سازان پیش می رود

به گزارش سیمان، وزیر راه و شهرسازی با تکیه بر نقش انبوه سازان در اجرای طرح های حمایتی مسکن اظهار داشت: بخشی از مشکلات تأمین مسکن با همکاری این بخش قابل حل است.



به گزارش سیمان به نقل از مهر، فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی، در نشست با تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اعضای فراکسیون نظارت بر اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی و سرمایه گذاران حوزه مسکن، ضمن تقدیر از حمایت های نمایندگان مجلس و انبوه سازان حاضر در این جلسه، اظهار داشت: حضور و همراهی این مجموعه ها در جهت کمک به وزارت راه و شهرسازی در حوزه مسکن، اقدامی پرارزش است و بخشی از مشکلات تأمین مسکن حمایتی که از وظایف دولت به حساب می آید، با همکاری انبوه سازان قابل حل خواهد بود.
وی ضمن اشاره به راهکارهای درحال بررسی برای ارتقاء روند تولید مسکن حمایتی، تصریح کرد: واگذاری پشتیبان های خرد بعنوان پشتوانه مطالبات انبوه سازان در صورت مشارکت در ساخت مسکن حمایتی، هم راستا شدن ساخت مسکن کارگری با طرح مسکن حمایتی با محوریت همکاری اتاق بازرگانی، ایجاد رونق در ساخت وساز با اولویت مسکن حمایتی و مسکن کارگران و همینطور نقش تسهیل گر مجلس شورای اسلامی در فرآیندهای قانونی مرتبط، همچون محورهای مورد تاکید وزارت راه و شهرسازی است.
وزیر راه و شهرسازی همینطور از پیگیری برای انعقاد تفاهمنامه همکاری با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اطلاع داد و بر لزوم توسعه صنعتی سازی در حوزه ساخت وساز به منظور کاهش هزینه ها و ایجاد شهرک های تخصصی برای اقشار مختلف جامعه با هدف تأمین بخشی از منابع مالی موردنیاز برای توسعه مسکن حمایتی تاکید کرد.

انتقاد مجلس از عملکرد بانکها و وزارت نیرو در مسکن های حمایتی


در این نشست، «محمدرضا رضایی کوچی» رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر نقش فراگیر دولت در ابعاد مختلف ساخت و توسعه مسکن، نظیر تأمین مالی، تسهیلات بانکی، و فراهم سازی خدمات روبنایی و زیربنایی همچون آب، برق، گاز، تلفن و مصالح ساختمانی، اظهار نمود: این که وزارت راه و شهرسازی پاسخگوی تمام امور در رابطه با حوزه مسکن باشد، منطقی نیست. این وزارت خانه، نهاد سیاست گذار حوزه مسکن می باشد و باید سایر دستگاه ها هم در قالب زنجیره توسعه مسکن ایفای نقش کنند.
وی ضمن اعلام حمایت کامل مجلس شورای اسلامی از اقدامات وزارت راه و شهرسازی، ضمن اشاره به ظرفیتهای فنی و خودکفایی کشور در زمینه مصالح ساختمانی، خاطرنشان کرد: مجلس نسبت به عملکرد بانکها و وزارت نیرو در حوزه مسکن انتقاد دارد و انتظار می رود که این زنجیره به شکل هماهنگ عمل کند. بنابراین ضروریست دولت در مورد سیاستگذاری و اجرای برنامه های ساخت مسکن به جمع بندی و اقدام قاطع برسد.

۶۰ درصد منابع مسکن باید از خارج تأمین شود


در ادامه، «حبیب الله طاهرخانی» معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی، با تشریح چالش های تأمین مالی حوزه مسکن و ابزارهای اهرمی موجود، تاکید کرد: هم اکنون تنها روش قابل اتکا برای تولید و عرضه مسکن، استفاده از مدلهای مبتنی بر بازار است. بر همین اساس، دستورالعمل مشارکت مدنی اصلاح شده و تدوین دستورالعمل در ارتباط با مشارکت عمومی - خصوصی هم در مراحل نهائی قرار دارد.
وی همینطور گزارشی از عملکرد عمرانی و مالی ۵ سال قبل در جهت ساخت ۸۴۰ هزار واحد مسکن حمایتی در چارچوب طرح های اقدام ملی و نهضت ملی مسکن عرضه کرد و اضافه کرد: با عنایت به ظرفیتهای درآمدی سازمان ملی زمین و مسکن و شرکت عمران شهر های جدید، تأمین ۶۰ درصد از منابع مالی موردنیاز این طرح ها باید طی ۲ سال از منابع خارج از این دو دستگاه تأمین شود.
در این نشست، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و انبوه سازان حاضر هم به بیان مسایل و دغدغه های موجود در حوزه ساخت و توسعه مسکن پرداختند. همچون این موضوعات میتوان به مشکلات مردم در آورده اولیه، تأمین تسهیلات بانکی، سرعت ساخت، ضرورت واقعی سازی مدلهای ساخت وساز، عملیاتی شدن مفاهیم صنعت شهرها، لزوم تدوین الگوی مشارکت و پیش عامل های شفاف و هم ایجاد صندوق ملی مصالح اساسی ساختمان اشاره نمود.


منبع:

1404/03/07
14:09:27
0.0 / پنج
9
تگهای خبر: ارز , بازار , بازرگانی , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

سیمان سیمان