سابقه 3000 ساله زعفران كاری در كشور
سیمان: عضو هیئت رئیسه شورای ملی زعفران ایران اظهار داشت: بیشتر از 90 درصد زعفران دنیا در ایران تولید میگردد.
به گزارش سیمان به نقل از ایسنا، علی حسینی در همایش آموزشی زعفران كاران كرمانشاه كه امروز(اول) آذر در اتاق بازرگانی كرمانشاه برگزار شد، به تولیدات زعفران در كشور اشاره و اظهار نمود: از مجموع ۴۳۰ تن تولید سالانه زعفران در دنیا ۴۰۰ تن آن در كشور ما تولید میگردد.
وی سپس سطح زیر كشت زعفران در كشور را ۱۲۰ هزار هكتار اعلام نمود و اضافه كرد: عمده زعفران كاری در كشور را در دو استان خراسان جنوبی و رضوی داریم.
عضو هیئت رئیسه شورای ملی زعفران ایران با اشاره به كم بودن عملكرد تولید زعفران در واحد سطح، افزود: هم اكنون سالانه ۴۰۰ تن زعفران در كشور تولید می شود، این در حالیست كه این میزان می تواند بدون افزایش سطح زیر كشت دو برابر شود.
وی با بیان اینكه هم اكنون بیشتر از ۹۰ درصد زعفران دنیا در كشور ما تولید می شود، اظهار داشت: هم اكنون بیشتر از ۵۰ كشور دنیا در حوزه زعفران جزو اهداف صادراتی كشور ما هستند، هرچند این تعداد در مقایسه با ۱۸۰ كشور دنیا كه جزو اهداف صادراتی هستند، كم است و ما در این زمینه ضعیف كار كرده ایم.
عضو هیئت رئیسه شورای ملی زعفران ایران سپس با اشاره به سابقه زعفران كاری در كشور، اظهار نمود: سابقه زعفران كاری در كشور به سه هزار سال پیش برمی گردد.
حسینی با اشاره به اینكه كرمانشاه زادگاه و پیشینه تاریخی كشت زعفران كشور و حتی جهان را به دوش می كشد، اظهار داشت: تاریخچه كشت زعفران نشان از این دارد كه زعفران از زاگرس به دیگر نقاط كشور رفته و با عنایت به خشكسالی های متوالی به شرق كشور مهاجرت كرده است، به نحوی كه حدود هزار سال است كه در خراسان جنوبی كشت میگردد.
ایشان سپس با اشاره به مناسب بودن كشت زعفران در شرایط كم آبی اذعان كرد: اگر كشت زعفران نبود شاید هزاران سال پیش استانی مثل خراسان جنوبی خالی از سكنه شده بود.
حسینی در ادامه با اشاره به اینكه هم اكنون بیشتر از ۲۰ استان كشور درگیر كم آبی و خشكسالی هستند، اظهار داشت: با بیشتر شدن خشكسالی ها باید توسعه كشت زعفران در برنامه كشور قرار گیرد.
وی اشاره كرد: با توجه با شرایط اقلیمی كشور ناچاریم با زعفران بمانیم، چونكه كم آبی ما را رنج خواهد داد.
عضو هیئت رئیسه شورای ملی زعفران ایران در ادامه بهترین زمین برای كشت زعفران را زمین رسی شنی دانست و اضافه كرد: با شخم زدن چند باره، استفاده از كود گاوی به میزان ۳۰ تا ۳۵ تن در هكتار، كشت و آبیاری های به موقع و... می توان افزایش تولید را در كشت زعفران شاهد بود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب