عضو هیات رئیس شورای ملی زعفران :

نباید در تولید و تجارت زعفران، پسته و فرش احساسی عمل کرد

نباید در تولید و تجارت زعفران، پسته و فرش احساسی عمل کرد

سیمان: عضو هیات رییس شورای ملی زعفران می گوید زعفران، پسته و فرش جزو کالاهایی هستند که باید برای تولید و تجارت آنها برنامه مشخصی داشت و احساسی عمل نکرد.


علی حسینی در گفت و گو با ایسنا، با اعلان اینکه برداشت زعفران از آبان ماه آغاز می شود و تا آذر ادامه دارد، اظهار داشت: هم اکنون هیچ زعفرانی بر زمین نمانده یعنی یا صادرکنندگان و سرمایه گذاران آنرا خریداری نموده اند و یا دست کشاورزان است.
وی افزود: امسال قیمت زعفران بالا رفت، برای اینکه چند سالی بود که تغییری نکرده بود و تولیدکنندگان توقع داشتند که قیمت ها حداقل نسبت به تورم افزایش داشته باشد. البته قسمتی از افزایش قیمت ها نیز به خشکسالی و به تبع آن کاهش تولید مربوط می شود.
عضو هیات رئیسه شورای ملی زعفران افزود: امسال به سبب خشکسالی و کاهش بارندگی در بعضی از مناطق زعفران کاری، تولید تا ۷۰ درصد کاهش داشت.
وی با اعلان اینکه قیمتی که بر روی زعفران گذاشته شد بااینکه توانست تا حدی تولید کننده را راضی کند، اما همیشه تولیدکنندگان مشتاق افزایش قیمت هستند، خاطرشان کرد: قیمت ها اگر متعادل، منصفانه و برابر با زحمتی که تولیدکننده می کشد، تعیین شود همه راضی خواهند بود و بازار هم گرفتار آشوب نمی گردد.
حسینی اشاره کرد: توقعی که از برداشت زعفران از زمین داریم برمبنای استاندارد مشخصی است. هم اکنون عملکرد ما در هر هکتار زمین ضعیف است و باید آنرا ارتقا دهیم تا با بالا بردن عملکرد و افزایش کیفیت بتوانیم خواسته کشاورز را برآورده نماییم. یعنی کشاورز با تولید بیشتر و محصول بهتر بتواند درآمد بیشتری کسب کند.
وی با تاکید بر این که باید در قیمت گذاری واقع بینانه عمل نماییم تا هم تولیدکننده راضی باشد و هم مصرف کننده، اظهار داشت: با افزایش یا کاهش قیمت زعفران و بطور کل متناسب نبودن قیمت ها سر و کله متقلبان هم پیدا می شود. باید همه جوانب را برای تعیین قیمت و سیاستگذاری در تولید در نظر بگیریم. متاسفانه در بعضی موارد با احساسات تصمیم گرفته می شود. زعفران، پسته و فرش کالاهایی نیستند که برمبنای احساس با آنها برخورد شود. باید برای تولید و تجارت آنها استراتژی درست و منطقی در پیش گرفت.
باید از هر هکتار زمین ۸ تا ۱۰ کیلو زعفران استحصال شود
بگفته وی باید در هر هکتار زمین ۸ تا ۱۰ کیلوگرم زعفران کاشته شود و اگر کشاورزی به سبب عدم آموزش نتواند به استاندارد قابل قبولی در تولید زعفران برسد نباید با افزایش قیمت کسری ها جبران شود. این تصمیمات بازار را بر هم می ریزد. باید معیار منطقی در پیش گرفت و برمبنای آن حرکت کرد.
وی افزود: البته این میزان تولید در هر هکتار در یک شرایط ایده آل یعنی بدون در نظر گرفتن خشکسالی و حوادث طبیعی امکان پذیر است.
عضو هیات رئیسه شورای ملی زعفران عنوان کرد: امسال با خشکسالی و عدم بروزرسانی آموزش در بخش کشاورزی مواجه بودیم بطوریکه برخی حتی در زمینهای پرت هم زعفران کاشتند و در نظر داشتند از تولید کم درآمد زیادی داشته باشند.




منبع:

1400/11/28
11:20:02
0.0 / پنج
741
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
سیمان سیمان