مركز نوآوری و شتابدهی طب ایرانی و داروسازی سنتی راه اندازی می شود
دبیر ستاد توسعه فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی ضمن اشاره به برنامه ریزی جهت راه اندازی مرکز نوآوری و شتابدهی طب ایرانی و داروسازی سنتی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران در حوزه توسعه داروها و فرآورده های طب سنتی، اضافه کرد: هم اکنون اقدامات زیرساختی با حمایت بخش خصوصی و سرمایه گذاری ۵۰۰ میلیارد ریالی با هدف شناسایی و جذب هسته های فناور و صاحبان طرح های فناورانه صورت گرفته و طی چندماه آینده شروع بکار خواهد نمود.
به گزارش سیمان به نقل از ایسنا، محمد حسن عصاره، دبیر ستاد توسعه فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ضمن اشاره به فعالیت بیشتر از ۲۳۰ شرکت دانش بنیان و خلاق که تولیدکننده داروها و فرآورده های طب سنتی دارای مجوز هستند، اظهار داشت: هم اکنون تعداد شرکتهای خلاق حوزه گیاهان دارویی از ۴۴ شرکت فراتر رفته است.
وی ضمن اشاره به عرضه بیشتر از ۴۸ خدمت حمایتی به شرکتهای خلاق اظهار داشت: با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ذیل برنامه توسعه زیست بوم شرکتهای خلاق، ظرفیت علمی و نوآورانه نهفته در شرکتهای حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی به کمک زیست بوم ایجاد شده، مورد حمایت قرار گرفت و سهم شرکتهای این حوزه از اقتصاد دانش بنیان افزایش یافت.
عصاره از فعالیت بیشتر از ۳۰۰ شرکت نوآور در زمینه داروهای گیاهی، فرآورده های طبیعی و سنتی گفت و افزود: در ۱۰ سال گذشته شاهد افزایش ۱۰ برابری صدور مجوز تولید داروهای گیاهی و فرآورده طبیعی به ۳ هزار و ۷۳۳ قلم بودیم. همینطور با تلاشهای صورت گرفته، مجوز تولید فرآورده طب سنتی از ۷ محصول به ۱۴۷۱ محصول طی ۱۰ سال گذشته افزایش یافت که گامی مثبت در توسعه محصولات این حوزه به حساب می آید.
وی ضمن اشاره به افزایش تولید و فروش داروهای گیاهی و فرآورده های طبیعی و سنتی به بیشتر از ۲۰۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۸ اظهار داشت: همینطور کاهش ۸۵ درصدی واردات فرآورده های طبیعی در سال ۱۳۹۹ نسبت به سال پیشین بخش دیگری از دستاوردهای این حوزه در بخش کسب بازارهای داخلی و حفظ سرمایه های ارزی است.
عصاره همینطور ضمن اشاره به بازار و گروه هدف چندین میلیاردی دام و طیور و ضرورت توجه ویژه به این حوزه، از افزایش ۸ برابری صدور مجوز تولید دارو و فرآورده مکمل گیاهی دامی طی ۱۰ سال گذشته به ۱۰۰ قلم اطلاع داد.
حمایت از رویدادهای ترویجی
دبیر ستاد توسعه گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ضمن اشاره به لزوم آگاهی بخشی و فرهنگ سازی ظرفیت های نهفته گیاهان دارویی در جامعه، به اقدامات ستاد در این عرصه اشاره نمود و افزود: برگزاری ۴ دوره دو سالانه نمایشگاه و جشنواره ملی گیاهان دارویی، فرآورده های طبیعی و طب سنتی طی ۸ سال گذشته و پشتیبانی از برگزاری همایش ها، نمایشگاه ها، کنگره ها و جشنواره های تخصصی حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی با موضوعات تخصصی مختلف، بخشی از فعالیتهای ستاد در جهت معرفی ظرفیت ها و توانمندی های کشور در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی بود.
عصاره اضافه کرد: رویدادهای گوناگونی چون کنگره ملی گیاهان دارویی، همایش طلای سبز، نمایشگاه هفته سبز، جشنواره فرآورده های آرایشی بهداشتی طبیعی، نمایشگاه و جشنواره فناوری های نو و پیشرفته ربع رشیدی تبریز، نمایشگاه داروهای گیاهی و طب جایگزین ترامدکس، جشنواره «فناوری و نوآوری در زنجیره ارزش گیاهان دارویی» بعضی از رویدادهای حمایت شده از جانب ستاد توسعه فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی به حساب می آید.
او همینطور به ایجاد زمینه ای برای پررنگ شدن نقش گیاهان دارویی در برنامه های ترویجی رسانه ملی اشاره نمود و اظهار داشت: تهیه و حضور سالانه در بیشتر از ۱۰۰ ساعت برنامه های صدا و سیما همینطور سایر رسانه ها، برنامه های چالش و گفتگو محور، برنامه های اختصاصی و ترویجی گیاهان دارویی و طب سنتی همچون اقداماتی بود که در جهت ترویج و فرهنگ سازی صورت گرفت.
گام های بلند در جهت صنایع و فرآورده های کشاورزی
دبیر ستاد توسعه فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی، به پشتیبانی از ایجاد مراکز تولید گیاهان دارویی مادری شامل بذر، نشاء و نهال اشاره نمود و اظهار داشت: پشتیبانی از سرمایه گذاری ۲۳ شرکت خصوصی برای اجرای طرح های تولید بیشتر از ۵۰ طبقه بذری و اندام تکثیری گیاهان دارویی و صنعتی همینطور تولید بذرهای استاندارد و مقاوم با استفاده از تکنولوژی های جدید همچون کشت سلول و بافت از اقدامات حمایتی در جهت بی نیازی کشور به واردات بذر به حساب می آید.
عصاره ضمن اشاره به حمایت ستاد توسعه گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از ایجاد بانک اطلاعات گیاهان دارویی و فرآورده های گیاهی کشور، اظهارکرد: همچون این برنامه ها میتوان به تدوین دارونامه داروها و فرآورده های سنتی ایران، فارماکوپه گیاهان دارویی بومی ایران و بانک اطلاعات گیاهان دارویی وبسایت پرشین هرب با دارا بودن مونوگراف برای هرکدام از گیاهان بومی کشور و مشخص شدن آزمون های فیزیکی و شیمیایی اشاره نمود.
حمایت از حوزه طب سنتی و دارویی
عصاره همینطور به پشتیبانی از ایجاد سلامتکده نمادین طب سنتی با حضور پزشکان طب سنتی در تمامی جشنواره های ملی گیاهان دارویی و طب سنتی اشاره نمود و افزود: پشتیبانی از سلامتکده ها در جهت ترویج و توسعه ظرفیت های گیاهان دارویی در حوزه سلامت صورت گرفت و هم اکنون، ۵۸ سلامتکده طب سنتی در بخش های خصوصی و دولتی سطح کشور فعالیت می نمایند.
فعالیت مراکز نوآوری و شتابدهنده های تخصصی
دبیر ستاد توسعه فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ضمن اشاره به فعالیت تعداد ۱۱۰ مرکز رشد و پارک علم و فناوری در حوزه گیاهان دارویی و فرآورده های گیاهی اظهار داشت: ستاد با برنامه ریزی توسعه شتابدهنده های تخصصی کوشیده است تا زمینه را برای تجاری سازی فناوری های این حوزه فراهم آورد.
عصاره، ضمن اشاره به برنامه ریزی جهت راه اندازی مرکز نوآوری و شتابدهی طب ایرانی و داروسازی سنتی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران در حوزه توسعه داروها و فرآورده های طب سنتی، اضافه کرد: هم اکنون اقدامات زیرساختی با حمایت بخش خصوصی و سرمایه گذاری ۵۰۰ میلیارد ریالی با هدف شناسایی و جذب هسته های فناور و صاحبان طرح های فناورانه صورت گرفته و طی چندماه آینده شروع بکار خواهد نمود.
او همینطور بیان نمود: درحال حاضر شتابدهنده های تخصصی سه شرکت دانش بنیان در استان های فارس و تهران برای طراحی، تولید، تجاری سازی دانش و فناوری و عرضه محصولات دانش بنیان و خلاق در حوزه طب ایرانی و داروهای سنتی مشغول به فعالیت بوده و پشتیبانی از تاسیس چندین شتابدهنده در استان های مختلف کشور و حوزه های مختلف فعالیت صنعت گیاهان دارویی و طب سنتی در دستور کار آتی قرار دارد.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب