پوشاك زمستانی چقدر گران شد؟

آغاز فروش پوشاك زمستانه در ركود كرونایی

آغاز فروش پوشاك زمستانه در ركود كرونایی

رئیس اتحادیه تولیدكنندگان و فروشندگان پوشاك از آغاز فروش پوشاك زمستانه و ركود در این بازار اطلاع داد و اظهار داشت: با عنایت به مشكلات تأمین مواد اولیه و افزایش نرخ ارز قیمت تمام شده پوشاك نسبت به سال قبل افزایش داشته، به صورتی كه مثلا یك قیمت پالتوی زنانه زمستانی حدودا دو برابر شده، چون كه با كمبود مواد اولیه مواجه بودیم، اما در قیمت تمام شده مانتو زنانه كه چهار فصل است حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد افزایش داشته است.


ابوالقاسم آقاحسین شیرازی در گفتگو با ایسنا، با اشاره به اینکه از رکود در بازار پوشاک زمستانی اطلاع داد و اظهار داشت: هم اکنون فروش پوشاک زمستان شروع شده و تقریباً اغلب فروشگاه ها لباس زمستانی تهیه کرده اند اما افزایش قیمت تمام شده پوشاک به علت افزایش نرخ ارز سبب کاهش توان خرید مردم شده و اوج گیری کرونا هم بر رکود حاکم بر بازار دامن زده است.
وی با اشاره به اینکه بازار پوشاک زمستانی سال جاری با سال قبل قابل قیاس نیست، خاطرنشان کرد: اگر به رونق بازار پارسال نمره ۱۰۰ بدهیم سال جاری این نمره به صفر رسیده است.
به قول رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک، تولید کنندگان با افزایش نرخ ارز، قیمت مواد اولیه، خرج کار، دستمزد و غیره و به دنبال آن افزایش قیمت تمام شده مواجه اند، اما با وجود اینکه صنف پوشاک بیشترین صدمه را از ویروس کرونا دیده، سازمان امور مالیاتی تسهیلاتی برای آنها در نظر نگرفته و حتی مالیات را افزایش داده است. سازمان تأمین اجتماعی هم در این شرایط کمکی به تولیدکنندگان نکرده، این در شرایطی است که دولت می تواند در این بخش به پرداخت حق بیمه کارگران کمک نماید و باعث افزایش اشتغال شود.
میزان افزایش قیمت پالتو، مانتو، کت و شلوار و لباس بچگانه
شیرازی در پاسخ به اینکه قیمت پوشاک زمستانی نسبت به سال قبل چقدر افزایش داشته هم اظهار داشت: افزایش قیمت در اقلام مختلف متفاوت می باشد. مثلاً یک قیمت پالتوی زنانه زمستانی حدودا دو برابر شده، چون که با کمبود مواد اولیه مواجه بودیم، اما در قیمت تمام شده مانتو زنانه که چهار فصل است حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد افزایش داشته است. همینطور در زمینه کت و شلوار که مانند مانتو زنانه چهار فصل است، قیمت محصول دوخته شده با پارچه های معمولی ۲۰ تا ۳۰ درصد و مدلهای لاکچری ۶۰ تا ۷۰ درصد افزایش داشته است.
او همینطور درباره وضعیت بازار پوشاک بچگانه اظهار نمود: در این بخش به علت مشکلات مواد اولیه و کمبود تولید به علت دردسرهایی که تولید پوشاک بچگانه دارد تا ۱۰۰ درصد هم افزایش قیمت داشتیم. به صورت کلی در بخش تولید لباس بچگانه عرضه کارهای خوب، پرخرج و دوخت آن پردردسر است و با عنایت به کمیاب بودن پارچه، قیمت تمام شده بیشتر هم می شود.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک در ادامه با اشاره به اینکه کیفیت لباس های داخلی اگر بهتر از مشابه خارجی نباشد کمتر نیست، خاطرنشان کرد: با این وجود قیمت پوشاک در کشور نسبت به مشابه ترک حداقل ۲۰ درصد ارزان تر است. با این وجود شرایط اقتصادی حاکم بر کشور امکان دارد خریداران تصور کند در بازار پوشاک گرانفروشی اتفاق میفتد، اما مردم باید بدانند که به علت مشکلات تأمین مواد اولیه و افزایش نرخ ارز، قیمت تمام شده پوشاک افزایش یافته است و تصور گرانفروشی درست نیست.
تامین دیرهنگام مواد اولیه باعث ضرر و زیان تولیدکنندگان می شود
شیرازی با تاکید بر اینکه طولانی شدن تأمین مواد اولیه برای تولید کنندگان پوشاک ضرر ایجاد می کند، خاطرنشان کرد: برای مثال اگر تولید کننده سفارش مواد اولیه و پوشاک زمستانی دارد باید حداکثر ظرف دو هفته تامین گردد در غیر این صورت فصل پوشاک تمام می شود و تولیدکننده گرفتار زیان می شود.
وی افرود: به صورت کلی با کمبود مواد اولیه مواجه هستیم. برای مثال نخ یکی از ارکان اصلی تولید پارچه است که باید واردات آن تسهیل شود، چون که قادر به تولید تمام مورد نیاز کشور در داخل نیستیم. همینطور برای تأمین بخشی از پارچه های مانتو زنانه، جین، کتان و کرپ احتیاج به واردات داریم. البته در بخش پارچه جین ۸۰ درصد نیاز کشور در داخل تأمین می شود، اما برای تأمین حدود ۹۰ درصد از پارچه کرپ به واردات نیاز داریم.



1399/07/15
13:42:47
5.0 / پنج
1549
تگهای خبر: ارز , بازار , تسهیلات , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
سیمان سیمان