جایگاه یابی موثر حلقه مفقود برندسازی كالای ایرانی

جایگاه یابی موثر حلقه مفقود برندسازی كالای ایرانی

به گزارش سیمان عضوانجمن علمی استاندارد ایران كم توجهی برندهای ایرانی به ˮجایگاه یابی موثر برندهاˮ و عدم بهره مندی از استانداردهای این حوزه را عامل سلب شدن توان رقابتی از آنها دانست و اظهار داشت: این مسئله به ظهور و گسترش برندهای غیر ایرانی در كشور كمك می نماید، به شكلی كه هر روزه شاهد رشد و نمو برندهای خارجی و تمایل مصرف كنندگان به استفاده از آنها هستیم.


میثم توکلی در گفت و گو با ایسنا، با اعلان اینکه برندهای ملی در صورتی می توانند به بقای بلندمدت خود در رقابت فشرده و پرهیاهوی تجارت امروزی امیدوار باشند که جایگاه یابی برند را در اولویت و بعنوان استانداردی بر هسته کارهای خود قرار دهند، درباره جایگاه یابی موثر و نیاز کالاهای ایرانی به آن، اظهار داشت: پروسه جایگاه یابی یکی از مفاهیم بنیادین و مدرن مدیریت برند و به مدلول خلق جایگاهی شفاف از برند در ذهن مخاطبان هدف است. به عبارتی ساده تر یعنی مخاطبان هدف، برند را درچه جایگاهی از ذهنشان تثبیت کرده اند، جایگاه امنیت، جایگاه لوکس بودن، جایگاه ارزان قیمت یا دیگر جایگاه ها.
وی افزود: امروزه باتوجه به بزرگراه های ذهن و هیاهوی دنیای تبلیغات، ذهن انسان گرفتار راهبندان شده است و برندهایی موفق هستند که بتوانند برای تسخیر ذهن مخاطب تلاش کنند. یکی از راهکارهای نفوذ برندها در ذهن مخاطبان پیدا کردن جایگاه خالی در بازار و سپس ورود بعنوان " اولین" در آن صنعت است، چونکه همیشه نخستین بودن نقش بسزایی در خلق جایگاه ذهنی موثر در مخاطبان به وجود می آورد. از جانب دیگر جایگاهیابی زمانی موثر عمل خواهدنمود که متمرکز بوده و روی چند مولفه تاکید نکند.
توکلی در ادامه درباره دلیلهای عدم موفقیت برنامه های بازاریابی یکپارچه برند با وجود تبلیغات گسترده آن اشاره کرد: تبلیغات گسترده و برندآگاهی بدون خلق جایگاه موثری از برند فقط به افزایش و توسعه بازار در کوتاه مدت کمک می نماید و در طولانی مدت نتایج خوبی به همراه نخواهد داشت، بدین سبب برندهای ملی باید برندینگ و جایگاهیابی را بعنوان برنامه ای با رویکرد طولانی مدت در نظر بگیرند و از آن مراقبت کنند. بعنوان نمونه، اسامی تجاری زیادی در کشور داشتیم که روزگارانی بسیار آشنا بوده اند ولی پس از تعطیلی آنها هم اکنون دیگر نام و نشانی در خاطر ما نیست. اما اگر برندینگ و جایگاه یابی بطور موثر واقع و خلق شود حتی بعد از نابودی برندها، همچنان شاهد حضور و جایگاه آنها در ذهن مخاطبان هستیم.
همین طور بگفته این عضوانجمن علمی استاندارد ایران نبود برنامه های بازاریابی منسجم و عدم یکپارچگی واحدهای داخلی شرکت ها در تدوین برنامه های بازاریایی، وضعیت را به شکلی کرده که گاهی شاهد آن هستیم که حتی مدیر فروش و مدیر تبلیغات برنامه جداگانه و اهداف مجزایی دارند و همین مورد سبب شده تصویر برند از جایگاه واقعی خودش گرفتار چندگانگی شود و جایگاه واحدی به اذهان مخاطبان برند نرسد، چونکه جایگاه یابی اساس ارتباطات بازاریابی را ایجاد کرده و کلیه کارهای بازاریابی نیز باید منعکس کننده جایگاه واحد برند باشد.
توکلی در ادامه درباره اهمیت برندسازی در امتداد تقویت صادرات غیرنفتی و عدم خروج ارز از کشور، اظهار نمود: در صورتیکه ایران یکی از تولید کنندگان کالاهای باکیفیت و مرغوب در دنیا است، اما به سبب ضعف و کم توجهی به هویت سازی و جایگاه یابی موثر برندهای ایرانی کماکان شاهد آن هستیم که برندهای خارجی در رقابت، گوی سبقت را از ما ربوده و موجب خروج ارز و از دست رفتن فرصت های شغلی بسیاری در داخل شده اند، اما باتوجه به پتانسیل های موجود در کشور و با حمایت های دولت در این راستا میتوان بیش از پیش به تحقق سیاست اقتصاد مقاومتی و رشد صادرات غیرنفتی در کشور کمک کرد.
وی ادامه داد: بااینکه در کشور ما هنوز شاهد آن هستیم که بیشتر به حاشیه های برندینگ توجه میشود تا به ماهیت و استانداردهای آن، اما باید بپذیریم که برند تولید ثروت می کند و قسمت مهمی از دارایی های شرکت را شامل میشود. باتوجه به فرصت های پیش رو در امتداد تقویت اقتصاد درونی، شایسته است که با جایگاه یابی موثر و حمایت های دولت، بتوان نرخ ورود برندهای خارجی به کشور را کم کرد و فرصتهای شغلی از دست رفته را باردیگر احیا کرد.




منبع:

1399/06/02
17:39:21
5.0 / پنج
2484
تگهای خبر: ارز , استاندارد , ایران , بازار
این مطلب را می پسندید؟
(26)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
سیمان سیمان