همه آنچه باید از آفلاتوكسین بدانید
با خیال راحت لبنیات بخورید!
سیمان: به دنبال اظهارات یك كارشناس در برنامه تلویزیونی درباره آلودگی شیرهای پاستوریزه به سم افلاتوكسین، دبیر انجمن صنایع فرآورده های لبنی ایران توضیحاتی دراین زمینه ارائه داد.
به گزارش سیمان به نقل از ایسنا، طی روزهای اخیر در یك برنامه تلویزیونی فردی كه بعنوان بازرس انجمن بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران عرضه شد، درباره آلودگی شیرهای پاستوریزه به سم افلاتوكسین اظهاراتی را بیان كرد كه با واكنش مسئولان دستگاه های مختلف مواجه گردید.
همان روز سخنگوی سازمان غذا و دارو اعلام كرد كه در سال های اخیر میزان آفلاتوكسین در مواد غذایی همچون لبنیات و خشكبار روند كاهشی داشته است. سازمان ملی استاندارد نیز یك روز بعد طی اطلاعیه ای اظهار كارشناس میهمان در صدا و سیما درباب آلودگی شیر پاستوریزه به سم آفلاتوكسین را تكذیب نمود.
در این رابطه رضا باكری، دبیر انجمن صنایع فرآورده های لبنی ایران نیز در گفت و گو با ایسنا اظهار نمود: سم آفلاتوكسین نوعی قارچ است كه در خوراك دام رشد می كند و وقتی دام از آن تغذیه می كند ممكنست سم آفلاتوكسین در فراورده های دام مانند شیر ظاهر شود.
وی با اشاره به اینكه صنایع لبنی قادر به از بین بردن این سم بوسیله سیستم های پاستوریزه و استریلیزه كردن نیستند، اشاره كرد: بدین سبب از سال ۱۳۹۲ در كنار نظارت های سازمان ملی استاندارد، سازمان غذا و دارو و سازمان دامپزشكی كشور، كارخانه لبنی یك دام پزشك مستقر استخدام كرد كه به صورت مستمر شیر تولید شده در دامداری های صنعتی را پیش از ورود به كارخانه نمونه برداری و آزمایش كند. بدین سبب هیچ آلودگی در محصولات لبنی نیست و شهروندان می توانند با خیال راحت از آنها استفاده كنند.
دبیر انجمن صنایع فرآورده های لبنی ایران تصور ورود شیر آلوده به كارخانجات محصولات لبنی را ناشی از عدم آگاهی و اطلاع از روندهای كنترل كیفی دانست و اظهار داشت: قواعد حد مجاز آفلاتوكسین لبنیات در كشور ما قواعدی سختگیرانه است، بطوریكه استاندارد اروپا دوبرابر آن و استاندارد آمریكا ۱۰ برابر آن در نظر گرفته شده است.
باكری با اشاره به تولید سالانه بیشتر از هشت میلیون تن شیر در دامداری های صنعتی و نیمه صنعتی كشور، اشاره كرد: اگر غذای دام آلوده باشد نخستین نتیجه آن سقط جنین و آثار جانبی در خود دام است كه از طرف مسئولان دامداری قابل مشاهده می باشد.
او همینطور در پاسخ به اینكه در صورت مصرف شیر آلوده به سم آفلاتوكسین چه صدمه ای به انسان وارد می شود، اظهار داشت كه مرحله اول مصرف این سم به خود دام لطمه می زند، بدین سبب اصلا امكان این كه محصولات لبنی آلوده به دست مصرف كننده برسد وجود ندارد.
دبیر انجمن صنایع فرآورده های لبنی ایران درانتها از ارسال نتایج آزمایش های كارخانجات در زمینه آفلاتوكسین موجود در شیر به كمیسیون كشاورزی مجلس شورای اسلامی آگاهی داد و اظهار داشت: فردی كه مدعی آلودگی محصولات لبنی بوده به نتایج پایان نامه دانشجویانش استناد كرده، اما بنظر می رسد هیچ گزارشی به دانشگاه علوم پزشكی، سازمان غذا و دارو و سازمان ملی استاندارد ارسال نكرده است. هم اكنون ما با ارائه مستندات به قوه قضاییه از این فرد شكایت كردیم و او باید به دادگاه بازگشت كند.
منبع: سیمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب