با تلاش محققان یكی از شركت های دانش بنیان صورت گرفت
تولید كودهایی برای تامین نیتروژن مورد نیاز گیاهان باغی و زراعی با نوعی باكتری
به گزارش سیمان محققان یكی از شركت های دانش بنیان با استفاده از باكتری های ریزوسفری محرك رشد گیاهان، كود بیولوژیكی را برای تامین نیتروژن مورد نیاز گیاهان زراعی و باغی تولید كردند.
سمیه رحیمی یكی از محققان طرح در گفتگو با ایسنا، نیتروژن را یكی از مهمترین عناصر غذایی مورد نیاز گیاهان دانست و اظهار داشت: این عنصر به صورت مستقیم در رشد و تولید مثل گیاه نقش ایفا می كند و علیرغم آنكه یكی از فراوان ترین عناصر موجود روی كره زمین است، كمبود آن تقریباً عمومی ترین مشكلی است كه به كاهش عملكرد محصولات كشاورزی منجر می شود.
وی افزود: باكتری های ریزوسفری محرك رشد گیاهان (PGPRs) با تثبیت ازت موجود در اتمسفر، نقش برجسته ای در تأمین نیتروژن مورد نیاز گیاه ایفا می كند و از این طریق می توان مصرف كودهای شیمیایی را در سیستم كشاورزی كم كرد.
رحیمی از تولید كود بیولوژیك "بایو فارم" اطلاع داد و خاطرنشان كرد: كود بیولوژیك بایوفارم حاوی مجموعه ای از بهترین باكتری های تثبیت كننده ازت مانند "اروتوباكتر"، آزوسپیریلوم" و "سودوموناس" و جهت استفاده در كلیه محصولات زراعی شامل غلات، حبوبات، محصولات گلخانه ای، صیفی و سبزی و گیاهان جالیزی فرموله شده است.
این محقق با اشاره به مزایای این كود بیولوژیكی برای محصولات زراعی تصریح كرد: این كود قادر به تبدیل كردن عناصر نیتروژن و فسفر از فرم غیر قابل جذب به فرم قابل جذب برای گیاه است و با كاربردی كردن آن می توان گام مؤثری در كاهش مصرف كودهای شیمیایی در مزارع زراعی برداشت.
وی تقویت و گسترش سیستم ریشه و تارهای كشنده و افزایش قدرت جذب عناصر همچون عناصر ریز مغذی مانند آهن و روی را از دیگر مزایای این كود نام برد و افزود: باكتری موجود در باریوفارم با تولید متابولیت های مختلف سبب مقاومت گیاه در مقابل عوامل بیماری زا مانند پوسیدگی ریشه، بوته میری و عوامل تنش زای محیطی مانند خشكی و شوری می شود.
به قول محقق این طرح، تقویت بنیه گیاهچه، افزایش درصد جوانه زنی، ازدیاد وزن خشك بخش های هوایی و ریشه گیاه و افزایش تولید و عملكرد در واحد سطح از دیگر مزایای این كود به حساب می آید.
رحیمی افزود: بایوفارم به صورت محلول در آب آبیاری مورد استفاده قرار می گیرد.
این محقق با اشاره به اینكه محصول همینطور برای محصولات باغی هم تولید شده است، تصریح كرد: رشد ریشه گیاه متأثر از محیط اطراف خود بخصوص میكروارگانیسم های همزیست است و در بین جوامع میكروبی، باكتری های ریزوسفری محرك رشد گیاه از اهمیت ویژه ای برخوردار است؛ ازاین رو در این كود بیولوژیكی تولیدشده نقش مهمی در تثبیت ازت، رهاسازی فسفات از تركیبات معدنی و تولید و ترشح آنزیم فسفاتاز دارد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب