تعلل دولت در ساخت اصلی ترین دغدغه مردم

تعلل دولت در ساخت اصلی ترین دغدغه مردم

سیمان: به گزارش سیمان، اولین نشست شورای سیاستگذاری اولین کنفرانس ملی راهبردهای اقتصاد مسکن؛ انبوه سازی و معماری پایدار در کمیسیون تلفیق بودجه مجلس برگزار گردید.



به گزارش سیمان به نقل از مهر، حجت الاسلام والمسلمین سید محمدرضا میرتاج الدینی، رئیس فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی هم در مراسم کنفرانس ملی «راهبردهای اقتصاد مسکن؛ انبوه سازی و معماری پایدار» با تسلیت ایام ماه محرم ضمن اشاره به برگزاری این کنفرانس تصریح کرد: مسکن یکی از مسائل اصلی کشور است و این مورد به این زودی به سر انجام نمی رسد. اصل ۳۱ قانون اساسی می گوید که داشتن مسکن متناسب با نیاز حق هر خانواده ایرانی است و دولت موظف است برای آنان که نیازمندتر هستند زمینه اجرای این اصل را فراهم آورد. ما باید تصویر شفافی از وضعیت مسکن امروز داشته باشیم. آخرین آمار ما در این بخش در ارتباط با ۱۲ سال قبل است؛ در آن گزارش اشاره شده که ۶ میلیون مسکن باید بسازیم و حدود ۲ میلیون مسکن خالی داریم و این از نکاتی است که میتوان آنرا بررسی کرد.
وی اظهار داشت: پیشنهاد می دهم در این همایش وضعیت فعلی مسکن کشور را به خوبی تصویر کنند، بررسی نمایند که وضعیت مسکن در کشور چگونه است و این مهم به صورت کمی و کیفی مورد ارزیابی قرار گیرد. باید مطالعات بین المللی هم داشته باشیم و ببینیم آنها چگونه مشکل مسکن خویش را حل کرده اند؟ سوال من اینست آیا مشکل کمبود مسکن در کشورهای پیشرفته هست؟ این کشورها مشکل مسکن فرسوده را هم حل کرده اند.
میرتاج الدینی افزود: ساخت موشک سخت تر است یا مسکن؟ تکنولوژی ما کمتر از کشورهای پیشرفته نیست. ساخت مسکن از تولید پهباد راحتتر است پس توانمندی داریم اما در کشور هنوز خیلی کار روی زمین مانده داریم. ۱۲ میلیون حاشیه نشین داریم و ۱۲ میلیون نفر هم بافت فرسوده زندگی می کنند و ۲۴ میلیون نفر در قسمت مسکن مشکل دارند و تا وقتی که یک خانه فرسوده در کشور وجود دارد نباید آرامش داشته باشیم. مقاوم سازی منازل روستایی از رسالت های ما است. در مسکن مهر کار خوبی شد و یک میلیون مسکن هدفگذاری شد اما هنوز به ایده آل نرسیدیم.
وی ضمن اشاره به عناوین مطرح شده در این نشست با تکیه بر دائمی شدن دبیرخانه دائمی این همایش توضیح داد: طرح نهضت ملی مسکن باید در این همایش از جنبه مثبت و منفی بررسی شود. همینطور در قسمت تکنولوژی های جدید باید پیشنهادات در این همایش مطرح شود و باید وزارت مسکن را هم به همکاری دعوت کرد. بحث انرژی ساختمان مساله مهمی است و در این بخش باید برنامه ریزی جدی داشته باشیم. بعنوان مثال تولید گاز در کشور ما یک و نیم برابر کل کشورهای اروپایی است و آنها ۶۰۰ میلیون متر مکعب مصرف دارند و ما به ۹۵۰ میلیون متر مکعب تولید رسیدیم که از این رقم، ۹۴ درصد مصرف و ۶ درصد صادر می نماییم که از آن ۷ میلیارد تومان درآمد کسب می نماییم که این رقم برابر با کل بودجه عمرانی کشور است.
رئیس فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی اظهار نمود: اگر در این بخش بهینه سازی شود و ۲۰ درصد صادرات داشته باشیم چقدر عمران بالا می رود؟ ما ۲۰ میلیون بخاری غیراستاندارد داریم که مقرر بود ۴ میلیون توسط بهینه سازی جابجا شود. اگر شرکت نفت این بخاری ها را جمع آوری کند و بخاری های کم مصرف به آنان بدهد به صرفه خواهد بود. تأمین سرمایه هم باید مورد ارزیابی قرار گیرد، کمپین جذب همکاری سرمایه گذاری هم باید اتفاق بیفتد و به رقم مشارکت ۲۰ میلیارد تومان در تولید مسکن برسیم. اگر بخش خصوصی پای کار نباشد وعده ۴ میلیون مسکن محقق نمی گردد.
میرتاج الدینی همینطور اظهار داشت: در کشورهای دیگر خیلی افراد راغب به خرید ملک نیستند و اگر اجاره ها به شکلی باشد که مردم قدرت تأمین هزینه ها را داشته باشند ازاین رو میتوان به طرح مسکن اجاره ای رسید. دولت زمین و مصالح را تأمین کند و سازنده بعد از ساخت با ارقام دولتی این واحدها را اجاره دهد. این نرخ باید ثابت و با افزایش منطقی باشد و میتوان به این طرح فکر کرد.
عبدالجلال ایری، دبیر شورایعالی این کنفرانس و سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: طرح جهش تولید مسکن که با ابتدای شکل گیری مجلس یازدهم در دستور کار قرار گرفت یکی از قوانینی است که می توانست در ایجاد استراتژی تولید مسکن برای دولت کمک نماید.
دولت پنجم و ششم در جهت تدوین سیاست های تولید مسکن با استراتژی تأمین زمین و زیربنا و شهرک های مختلف در این حوزه اقدام نمود و دولت هفتم و هشتم بر اساس ایجاد تأمین سرمایه در چارچوب وام این سیاست را ادامه داد و دولت نهم و دهم هم به مسکن مهر روی آورد که معتقدم بویژه در شهر های کوچک کار بسیار خوبی بود. در دولت یازدهم و دوازدهم متأسفانه فاقد استراتژی تولید مسکن بودیم و یک چیزی بنام اقدام ملی مسکن در اواخر دولت دوازدهم شکل گرفت و قرارداد ساخت ۵۰۰ واحد مسکونی بر این اساس منعقد گردید که به دولت جدید رسید و امیدوارم دولت سیزدهم از آن بهره ببرد.
وی ضمن اشاره به مباحث مطرح شده همچون مصرف انرژی و قیمت تمام شده مسکن و… اظهار داشت: ما برای سیاست تولید مسکن فاقد استراتژی درستی هستیم و سیاستی نداریم. اصلی ترین رکن برای تولید مسکن را به علت عدم همکاری بانکها از دست دادیم و بانکها موظف بودند ۲۰ درصد از منابع عرضه تسهیلات را به مسکن بدهند و در سال ۱۴۰۱، ۷ تا ۸ درصد این رقم اختصاص یافت.
ایری بیان نمود: ما در بعضی شهرها موفق بودیم اما اعداد را که بررسی می نماییم اتفاق مورد نظر نیست و تنها توانستیم برای تأمین زمین ۲ میلیون واحد موفق باشیم اما در کلیت موفق نبودیم. هنوز نتوانستیم این مساله را جا بیاندازیم که احتیاج به استراتژی تولید مسکن داریم و تا این برنامه ریزی وجود نداشته باشد خروجی خوبی نخواهیم داشت. مجلس در بحث ساماندهی اجاره بها و بازار مسکن ورود و در بحث مالیات بر خانه های خالی هم اقدام نمود اما کلیت این موارد باز انسجام را ندارد و ورود مجلس بر مبنای شرایط و مقتضیات است.
وی افزود: در قانون جهش تولید مسکن، خیلی از مسائل را لحاظ کردیم و اگر برای دستگاهی حکمی برای تخفیف در هزینه ها دادیم، پیش از این مورد صندوق ملی مسکن این درصد را به آنان پرداخت کند. انتظار دارم در این کنفرانس در رابطه با طرح جهش تولید بررسی جدی داشته باشیم و نظرات حاضران را لحاظ نماییم.
در ابتدای این جلسه اعضای شورای سیاست گذاری کنفرانس ملی «راهبردهای اقتصاد مسکن؛ انبوه سازی و معماری پایدار» به مشکلات کشور در زمینه مسکن پرداختند.
همچنین در ادامه این نشست جعفر قرائتی ستوده (دبیر کنفرانس)، عبدالرضا فرید نائینی (رئیس انجمن تولیدکنندگان و فناوران صنعت ساختمان) امیر روشن بخش (رئیس دبیرخانه کنفرانس)، ایرج رهبر (رئیس انجمن انبوه سازان تهران)، پیام باقری (نایب رئیس اتاق بازرگانی، کشاورزی، صنایع و معادن ایران)، مهرداد اشتری (عضو کمیسیون راه اندازی اتاق ایران)، علیرضا مقدس زاده اردبیلی (رئیس شورای هماهنگی تشکل های فنی و مهندسی کشور)، سعید سادات نیا (عضو هیأت مدیره جامعه مهندسین کشور)، آرش نجفی (رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران)، علی اصغر کیهانی (پدر صنعت نوین بتن و بنیانگذار دانشگاه ایران فریمکو)، محمد ناصر زنگنه (معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان و فن آوری صنعتی ساختمان)، امیر افشین رئیسی نژاد (عضو هیأت مدیره سازمان نظام مهندسی استان تهرن)، مهندس رهبر، محمد جواد اسماعیلی (مدیرعامل شرکت توسعه گران عمران ستاد)، عباس صوفی (رئیس هیأت مدیره شرکت توسعه گران عمران ستاد) به تبادل نظر در رابطه با بحث تولید مسکن و انبوه سازی پرداختند.


منبع:

1402/05/01
10:39:24
0.0 / پنج
305
تگهای خبر: اجاره , ارز , استاندارد , انبوه سازی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
سیمان سیمان