جزئیات تعلیق كارت بازرگانی صادركنندگان متخلف

جزئیات تعلیق كارت بازرگانی صادركنندگان متخلف

سازمان توسعه تجارت جزئیات برنامه تعلیق كارت بازرگانی صادركنندگانی كه تعهد ارزی خویش را اجرایی نكرده اند، اعلام نمود.


به گزارش سیمان به نقل از ایسنا، چند روز بعد از آنکه با دستور رئیس جمهوری بنا شد مشخصات افرادی که در حوزه صادرات و واردات تخلف کرده اند برای مردم منتشر شود، دولت اعلام نمود کارت بازرگانی صادرکنندگانی که هیچ بخشی از ارز صادراتی خود پارسال را به کشور بازنگردانده اند، تعلیق خواهد نمود.
پیش از این بانک مرکزی مهلت رفع تعهدات ارزی صادرکنندگان را آخر تیر ماه سالجاری در نظر گرفته بود و با وجود موافقت شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی با افزایش مهلت صادرکنندگان، به نظر می آید بانک مرکزی با این طرح مخالفت کرده است.
به دنبال این برنامه ریزی، سازمان توسعه تجارت جزئیات نحوه تعلیق کارت های بازرگانی صادرکنندگانی که ارز خویش را بازنگردانده اند اعلام نمود.
بر مبنای اعلام این سازمان، دارندگان کارت های بازرگانی که نسبت به ایفای تعهدات ارزی خود تابحال اقدامی نکرده اند، در دو زمان بندی جریمه خواهند شد. واحدهای غیرتولیدی که با داشتن کارت های بازرگانی مبادرت به صادرات کرده ولی ارز خویش را باز نگردانده اند، از تاریخ هفتم تیر ماه سال جاری مشمول جریمه شده و کارت های بازرگانی آنها معلق خواهد شد.
همینطور واحدهای تولیدی که به تعهد ارزی خود عمل نکرده اند هم تا آخر تیر ماه سال جاری زمان دارند تا نسبت به عمل به این تعهد اقدام نمایند و در غیر این صورت کارت های این افراد هم تعلیق خواهد شد.
سازمان توسعه تجارت تاکید کرده که در صورت ایفای تعهد ارزی و عرضه تایید بانک مرکزی، کارت بازرگانی این واحدها رفع تعلیق خواهد شد. کارگروه پایش رفتار تجاری، بعد از این ابلاغیه، نسبت به تعلیق یا ابطال کارت های بازرگانی این افراد اقدام خواهد نمود.
به گزارش سیمان به نقل از ایسنا، محمد لاهوتی – رئیس کنفدارسیون صادرات ایران – روز گذشته به ایسنا اظهار داشته بود: در ماه های گذشته با عنایت به محدودیت تردد در مرزهای مشترک و کاهش آمار صادرات و دشوار شدن تجارت، عملا سرعت بازگشت ارز به کشور کاهش یافته و این فرآیند دشوار شده است و همین مبحث سبب شده بانک مرکزی و دولت تاکید باردیگر ای بر اجرای ابزارهای نظارتی و برخورد با برخی متخلفان داشته باشند. شاید برخی صادرکنندگان شناسنامه دار و بزرگ هم در حوزه رفع تعهد ارزی موفق عمل نکرده باشند؛ ازاین رو بررسی دقیق شرایط صادرکنندگان و صحت سنجی علل بازنگشتن ارز آنها به کشور اهمیت زیادی دارد تا میان افرادی که رفع تعهد نکرده اند و صادرکنندگانی که این قصد را دارند اما شرایط اجازه نداده ارز خویش را بازگردانند، تفاوت قائل شد.




منبع:

1399/04/04
22:20:07
5.0 / پنج
2581
تگهای خبر: ارز , ایران , بازرگانی , بخش خصوصی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
سیمان سیمان