راه اندازی سامانه ملی پیام رسان بخش كشاورزی در سال ۹۹

راه اندازی سامانه ملی پیام رسان بخش كشاورزی در سال ۹۹

به گزارش سیمان رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج كشاورزی از شروع به كار سامانه ملی پیام رسان بخش كشاورزی اطلاع داد و اظهار داشت: با رفع محدودیت های مالی این سامانه، احتمالاً نمونه اول آن در سه ماهه اول سال ۹۹ شروع به كار خواهد نمود.


به گزارش سیمان به نقل از ایسنا، كاظم خاوازی در نشست خبری به سامانه ملی پیام رسان بخش كشاورزی اشاره نمود و اظهار داشت: بخش زیادی از كارهای سامانه ملی پیام رسان بخش كشاورزی انجام شده است و مقرر است بزودی در اختیار كشاورزان قرار بگیرد و اطلاعات مختص به این بخش را در اختیار آنها قرار دهد.
وی افزود: پیشبینی می كردیم تا آخر سال ۹۸ این سامانه راه اندازی شود اما به علت محدودیت مالی این اتفاق نیفتاد، ولی اگر محدودیت منابع مالی رفع گردد، در سه ماهه اول سال ۹۹ ورژن اول این سامانه راه اندازی خواهد شد كه اطلاعاتی نظیر سطح زیر كشت و محصولات كاشته شده را به كشاورزان خواهد داد.
رییس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج كشاورزی خاطرنشان كرد: ۹۵ درصد از واكسن های دامی، ۲۵ درصد از واكسن های طیور و بیشتر از ۸۵ درصد واكسن های انسانی توسط سازمان تحقیقات تولید می شود كه نسبت به سال های قبل با رشد ۴۰ درصدی تولید واكسن و پادزهر مواجه شدیم. همینطور از سال ۹۲تا ۹۷، ۱۶۰ میلیون دز واكسن انسانی تولید كردیم.
وی بیان نمود: نزدیك به ۷ هزار و ۵۰۰ تن هسته اولیه بذر در اختیار واحدهای تولیدی قرار می دهیم كه كشاورزان از بذر سالم اولیه برخوردار شوند.
او اظهار نمود: در فاصله سال ۹۲ تا ۹۷ معادل ۱۱ هزار فرمول كودی مورد بررسی قرار گرفت كه ۲۰۰۰ فرمول هم تایید نشد. همینطور در سال ۹۲ تا ۹۷ هم ۲ میلیون و ۷۳۶بذر گواهی شده در اختیار كشاورزان قرار داده شد و در این بازه زمانی ۸۷ میلیون اصله نهال گواهی شده در اختیار افراد متقاضی قرار گرفت.
رییس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج كشاورزی خاطرنشان كرد: با همكاری معاونت باغبانی وزارت جهاد كشاورزی، باغ مادری ترویج و تشویق شد و در سال ۹۸ معادل هشت باغ مادری تحت نظارت سازمان تحقیقات در حال راه اندازی است كه در مجموع ۱۳ باغ مادری در كشور راه اندازی می شود.
خاوازی با اشاره به اینكه رویكرد ما استفاده از دانش و تجربه جوانان در بخش كشاورزی در چارچوب كارخانجات نوآوری است، اظهار داشت: نخستین كارخانه نوآوری بخش كشاورزی در كشور در كرج رونمایی گردید و مقرر است دومین كارخانه هم در تهران تا آخر سال رونمایی شود. همینطور در حال طراحی طرحی هستیم تا فارغ التحصیلان بیكار بخش كشاورزی بتوانند بدون احتیاج به شرایط استخدامی از آزمایشگاه تحت اختیار سازمان تحقیقات برای حل مشكلات این بخش استفاده كنند.
وی در پاسخ به این سؤال كه چرا یافته های تحقیقات با سرعت كمی به كشاورزان منتقل می شود؟ اظهار داشت: علوم و دانش كه تولید می شود به سرعت در اختیار كشاورزان قرار می گیرد اما جنس برخی یافته ها متفاوت می باشد. از چهار میلیون و ۲۰۰ هزار بهره بردار، ۹۳ درصد دیپلم به پایین هستند و اینكه قبول كنند نوع زراعت كشاورزی شان را تغییر دهند، فرایند سخت و طولانی است.
او افزود: به بحث كنجاله سویا و دانه ذرت ورود كردیم و فرمولی در اختیار داریم كه می توانیم یك و نیم میلیون تومان از دانه ذرت را با فرمولاسیونی از گندم جابجا نماییم.
خاوازی به طرح جامع تولید علوفه اشاره نمود و اظهار داشت: طرح جامع تولید علوفه را به معاونت جهاد كشاورزی فرستادیم. اگر در معاونت زراعت تصویب شود سازمان برنامه و بودجه باید برای تأمین بودجه آن اقدام نماید. همچمنین در زمینه چغندر علوفه ای توفیقات خوبی داشتیم و در اغلب مناطقی كه این محصول كاشته شده است، كیفیت و مقدار آن خوب بوده است. مشكلی كه در بحث چغندر علوفه ای داریم این است كه چگونه آن از خاك بیرون بكشیم. برای این مورد ماشین آلاتی هم طراحی شده است.
به گفته وی، ۳۴۱ فرمول آفت كش در سال ۹۷ مورد بررسی قرار گرفت كه ۱۰۶ مورد آن ارائه شد و مقرر است برای بهره برداری در اختیار كشاورزان قرار گیرد.
به گزارش سیمان به نقل از ایسنا، در این مراسم تفاهم نامه همكاری میان سازمان تحقیقات آموزش و ترویج كشاورزی و نهضت سواد آموزی به امضا رسید. هدف از این تفاهمنامه ارتقاء شاخص سوادآموزی از راه توسعه دانش بهره برداران بی سواد و كم سواد بخش كشاورزی در سنین ۱۰ تا ۴۹ سال است.



1398/11/15
23:37:49
5.0 / پنج
4521
تگهای خبر: تجربه , تولید , كیفیت , محصولات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
سیمان سیمان