حل ناترازی انرژی و خانه دار شدن مستاجرین با مشارکت مردم

حل ناترازی انرژی و خانه دار شدن مستاجرین با مشارکت مردم

به گزارش سیمان، مدیرعامل اتحادیه تعاونی های عمرانی اظهار داشت: با مشارکت های مردمی، نه فقط ناترازی انرژی حل می شود، بلکه مسیر خانه دار شدن مستاجرین کوتاه تر و واقعی تر می شود.



به گزارش سیمان به نقل از مهر، خشایار باقرپور مدیرعامل اتحادیه تعاونی های عمرانی کشور امروز (سه شنبه، دوم اردیبهشت) در نشست خبری با اشاره به اینکه سالجاری در فضای اقتصادی کشور، سالی بسیار حساس و مهم در حوزه تعاون به حساب می آید، عنوان کرد: مقام معظم رهبری هر سال در شروع سال جدید، با نامگذاری سال، سیاستهای راهبردی پیش رو را تبیین می کنند. در ۹ سال گذشته، بدون استثنا، کلیدواژه های اقتصادی محور سخنان معظم له بوده و بر مباحث اساسی همچون تولید، اشتغال و اقتصاد مقاومتی تاکید مکرر داشته اند.
وی اضافه کرد: سال قبل نیز، به رغم شرایط خاص کشور، شعار سال مغفول واقع شد. نباید موفقیت یا عدم موفقیت مذاکرات، مبنای حرکت اقتصادی کشور قرار گیرد، مشکلات اقتصادی در حوزه هایی چون مسکن، خدمات، رفاه اجتماعی و درمان، در یک روز به وجود نیامده اند که در یک روز نیز رفع شوند. ازاین رو چه مذاکرات به نتیجه برسد یا نرسد، ما باید در راه شعار سال، حرکت کنیم؛ یعنی بسمت اقتصاد مردمی برویم.
باقرپور تصریح کرد: اقتصاد ایران دارای سه رکن اساسی است: اقتصاد دولتی، که امروز با کسری بودجه شدیدی مواجه است؛ بخش خصوصی، که به علت نبود زیرساخت های امن، تمایل چندانی به حضور فعال ندارد؛ بخش تعاون، که با مشارکت مستقیم مردم، ظرفیت بی بدیلی برای هدایت سرمایه های خرد فراهم نموده است.
وی افزود: متاسفانه در سالهای اخیر شاهد خروج سرمایه سازندگان مسکن از کشور و سرمایه گذاری در کشورهای همسایه بوده ایم؛ این در حالی ست که ظرفیت بخش تعاون می تواند با ساختارهای قانونی خود، سرمایه های مردمی را بسمت تولید هدایت کند.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی های عمرانی با تاکید بر لزوم بازبینی در قوانین و ظرفیتهای قانونی بخش تعاون خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم ساختار حقوقی تعاونی ها را تقویت نماییم، جامعه از فضای سوداگری در بازارهایی چون ارز، طلا و سکه فاصله خواهد گرفت. رهبر انقلاب نیز بارها بر لزوم هدایت سرمایه ها بسمت تولید داخلی تاکید داشته اند.
باقرپور افزود: در کشورهای مختلف، بخصوص چین، چگونه با تاکید بر تشکل های تعاون محور توانسته اند رشد اقتصادی پایدار ایجاد کنند. پس چرا ما نتوانیم از این ظرفیت ها بهره مند شویم؟
وی ضمن اشاره به لزوم اعتمادسازی عمومی اظهار داشت: باید با کمک اصحاب رسانه و تلاش فعالان این حوزه، ارتباط دوسویه ای میان مردم و بخش تعاون ایجاد شود تا مجدداً اعتماد عمومی و تکیه حاکمیت به این بخش احیا گردد. در دهه ۶۰، تعاونی ها نقش اساسی در اداره کشور ایفا کردند و این تجربه امروز هم قابل تکرار است.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی های عمرانی در ادامه ضمن اشاره به اهمیت تامین مالی در قسمت تعاون اظهار داشت: در قسمت تعاون، یکی از پیشرفته ترین و علمی ترین سازوکارهای تامین مالی پروژه ها را در اختیار داریم؛ سازوکاری که کاملا با اصول فقهی و قانونی منطبق است، به شرط آنکه به درستی اجرا شود.
این مقام اضافه کرد: اگر مقررات تامین مالی در تعاونی ها به درستی رعایت می شد، خیلی از مشکلات امروز تعاونی های مسکن یا پروژه های معطل مانده به وجود نمی آمد. سرمایه های خرد مردم در این سیستم، بسمت تولید هدایت می شود، پایه پولی کاسته می شود و در نتیجه، تورم نیز مهار می شود.
وی تاکید کرد: شعار سالجاری، ادامه شعارهای اقتصادی سالهای گذشته است و باید با تقویت نقش دانش بنیان ها و کارآفرینان، بر مدار رشد پایدار حرکت نماییم.
باقرپور ضمن اشاره به نقش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ایجاد زیرساخت های نظارتی اظهار داشت: سامانه جامع نظارت که سال هاست شروع به کار کرده، امروز به مرحله ای رسیده که می تواند تمامی فرایندهای تعاونی ها را شفاف و قابل نظارت کند. طبق ماده ۴۳ قانون بخش تعاون، اتحادیه ها متولی اصلی نظارت هستند و با راه اندازی کامل این سامانه، تمامی فعالیتهای مالی و اجرایی تعاونی ها در اتاق شیشه ای قرار خواهد گرفت.
وی افزود: تلاش داریم که تا شهریورماه، همزمان با هفته تعاون، این سامانه در سطح ملی به صورت کامل اجرایی شود و تحولی اساسی در شفافیت، اعتمادسازی و سرمایه گذاری در این عرصه رقم بخورد.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی ها عمرانی تهران از دو اقدام این تعاونی در حوزه های انرژی و مسکن، اظهار داشت: در سال ۱۴۰۴، می توانیم با مشارکت مردم و زیرساخت های قانونی تعاون، بخش مهمی از ناترازی انرژی کشور را برطرف نماییم. برخلاف خیلی از شرکت هایی که اینروزها بدون پشتوانه واقعی به دنبال سرمایه گذار خیالی در حوزه انرژی های پاک هستند، سرمایه گذاران ما واقعی اند. مردم ایران، در صورتیکه در بستری اقتصادی ایمن، قانونی، سودآور و شفاف قرار بگیرند، آماده اند تا سرمایه های خویش را در راه توسعه کشور به کار گیرند.
وی ادامه داد: در پروژه های ما، اصل سرمایه در بازه زمانی سه تا چهار سال بازمی گردد و بعد از آن، سودآوری بلند مدت برای سرمایه گذاران تضمین می شود. این سرمایه گذاری ها مبتنی بر قیمت گذاری واقعی از راه بورس انرژی صورت می گیرد، نه با سازوکارهای دستوری.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی های عمرانی ضمن اشاره به شروع فعالیت اجرایی در حوزه راه اندازی نیروگاه های خورشیدی، تاکید کرد: در گام نخست، به دنبال پوشش ناترازی داخلی هستیم، اما هدف نهایی، صادرات انرژی و فراهم سازی زیرساخت برای صنایع جدید کشور است. حل بحران انرژی، مقدمه ای برای حل چالش آب نیز خواهد بود؛ همان گونه که در کشورهای حاشیه خلیج فارس، حرکت بسمت آب شیرین کن ها با اتکا به انرژی امکان پذیر شد، ما نیز می توانیم این مسیر را طی نماییم.
وی همینطور ضمن اشاره به لزوم تامین پایدار انرژی برای توسعه صنایع داخلی اظهار داشت: در حالی که نیروی انسانی توانمند و ارزان در کشور موجود است، نبود انرژی کافی موجب اختلال در بهره برداری از ظرفیت کامل صنعتی کشور شده است. اگر مقرر است سیاستهای تولیدمحور محقق شود، باید ابتدا به مساله انرژی بعنوان زیرساخت اصلی توجه کرد.
باقرپور ضمن اشاره به سیاستهای جدید وزارت راه و شهرسازی همچون حرکت بسمت مدلهای تامین استیجاری مسکن اظهار نمود: ما در اتحادیه، طرح هایی نظیر مسکن تدریجی را شروع کرده ایم. تاکید ما اینست که مسکن تدریجی باید به مالکیت ختم شود؛ نباید مردم را برای همیشه مستأجر نگه داشت.
وی افزود: مسکن تدریجی مبتنی بر اتصال بازار سرمایه و بازار مصرف طراحی شده است. در این مدل، خانوارها با هر میزان آورده، حتی ۱۰ یا ۱۵ درصد از بهای یک واحد مسکونی وارد چرخه مشارکت می شوند و از همان اول در واحد مستقر می شوند. مالکیت به شکل تدریجی افزایش خواهد یافت و پرداخت ها در چارچوب قراردادهای اجاره بلند مدت و معاف از مالیات صورت می گیرد.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی های عمرانی با اشاره به اینکه در این طرح دیگر خبری از موجر سنتی نیست، خاطرنشان کرد: مالک و مستأجر در یک ساختار حرفه ای با هم هم پوشانی پیدا می کنند. سکونت، در عین مشارکت در تولید مسکن، اتفاق می افتد. این مدل نه فروش متری مسکن می باشد و نه صرفا اجاره داری؛ بلکه نوعی مشارکت هدفمند است که هم مالکیت می آورد و هم امنیت سکونت را تضمین می نماید.
وی در ادامه با رد برخی محاسبات غیرواقعی در رابطه با دوره انتظار خانه دار شدن در ایران اظهار داشت: آمارهایی که دوره خانه دار شدن را ۹۰ یا حتی ۱۵۰ سال عنوان می کنند، بر پایه فرمول های غلط بنا شده اند. در تجربه های جهانی، این عدد عموماً بین ۱۵ تا ۱۸ سال است. ما با اجرای طرح مسکن تدریجی می توانیم این عدد را حتی از میانگین جهانی نیز کمتر نماییم.
باقرپور در انتها اظهار نمود: هدف ما اجرای واقعی شعار سال، با مشارکت فعال مردم در تولید و سرمایه گذاری است. در این طرح، مصرف کننده با آورده خود هم ساکن خانه می شود و هم بخشی از آنرا تملک می کند. هیچ چرخ جدیدی اختراع نشده؛ فقط میان ظرفیتهای موجود، پیوندی اصولی بوجود آورده ایم.


منبع:

1404/02/03
11:52:52
0.0 / پنج
52
تگهای خبر: اجاره , ارز , ایران , بازار
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

سیمان سیمان