وزارت صمت:

بازار سیمان و میلگرد به ثبات رسید

بازار سیمان و میلگرد به ثبات رسید

سیمان: وزارت صنعت، معدن و تجارت از ثبات قیمت ها و تعادل پایدار بازار فولاد و سیمان با وجود نوسانات ارزی اخیر آگاهی داد.



به گزارش سیمان به نقل از مهر، وزارت صمت در آستانه چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی قسمتی از گزارش عملکرد و اقدامات خودرا منتشر نمود. در این گزارش به ثبات قیمت ها و تعادل پایدار بازار فولاد و سیمان در عین نوسانات ارزی اخیر بعنوان نشانه تحقق راهبرد مقاوم سازی اقتصادی و خنثی سازی تحریم ها در وزارت صنعت، معدن و تجارت اشاره شده است.
نوسانات ارزی همزمان با کسری عرضه مواد اولیه و پایه حوزه صنعت و خدمات، طی سالیان اخیر از عمده ترین مشکلات حوزه تولید بوده که خروجی آن منتج به سهمیه بندی خوراک صنایع و عدم امکان استفاده از ظرفیت کامل واحدهای صنعتی شده است.
هدف گذاری برای محدود کردن ارتباط مستقیم قیمت مواد اولیه با نوسانات ارزی
به منظور حل این مشکل، وزارت صنعت، معدن و تجارت در دولت سیزدهم با یک تغییر استراتژی، هدف را بر تامین حداکثری مواد اولیه حوزه صنعت قرار داده و به دنبال حذف سهمیه ها و محدود کردن ارتباط مستقیم قیمت مواد اولیه با نوسانات ارزی کشور شد تا با کاهش تورم تولید (PPI)، در ادامه شاهد افت تورم مصرف کننده (CPI) در کشور و رشد تولید و تقاضا باشیم.
در این راستا با بررسی تجربیات تامین مواد اولیه حوزه تولید و خدمات در کشورهای مختلف و نشست های مشترک با انجمن های تخصصی مربوطه، پروژه اصلاح ساختار بازار کالاهای پایه در قالب سبد پروژه های تحولی وزارت صمت به اجرا درآمد.
طراحی الگوی جدید ساماندهی بازار کالاهای پایه برمبنای ۲۶ ابزار مختلف حاکمیتی
بر اساس این پروژه، کالاها به شش گروه مازاد عرضه و کسری عرضه برمبنای عملکرد دوره های گذشته تقسیم بندی شد و الگوی جدید ساماندهی بازار کالاهای پایه برمبنای ۲۶ ابزار مختلف حاکمیتی طراحی گردید.
این الگو بر روی کالاهای پایه قابل عرضه در بورس کالا بصورت تدریجی پیاده سازی شد، پذیرش انبارهای تولیدکنندگان توسط بورس کالا، راه اندازی معاملات طولانی مدت کشف پریمیوم، راه اندازی معاملات عرضه تلفیقی و لغو سهمیه بندی کالاهای دارای مازاد عرضه در این راستا انجام گرفت.
انجام بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان معامله کالاهای پایه در بورس کالا
بر این اساس بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان معامله کالاهای پایه در بورس کالا برمبنای الگوی جدید انجام شد که انتظار می رود این رقم تا اختتام بهمن ماه ۱۴۰۰ از ۳۰ هزار میلیارد تومان عبور کند.
در این چارچوب، توسعه سامانه های در رابطه با پیاده سازی الگو شامل سامانه جامع تجارت، سامانه های بورس کالا و انبارها و اتصال آن به یکدیگر و سامانه های گمرک انجام شد و اتصال به سامانه مالیات و بانکها نیز بصورت محدود برقرار شده که در آینده نزدیک کامل خواهد شد.
همچنین دسته بندی ابزارها به حوزه اختیارات صمت، دولت و مجلس و اقدام بمنظور استفاده از کلیه ابزارها (اخذ مجوز ستاد تنظیم بازار دولت، ارسال درخواست به شورای اقتصاد و ارسال درخواست اصلاح قوانین به مجلس و… و.) نیز در دستور کار قرار گرفت.
ثبات در بازار سیمان و فولاد با اجرای الگوی جدید ساماندهی بازار کالاهای پایه
به رغم افزایش قیمت دلار، بازار فولاد با ثبات بوده و پیروی قیمت محصولات فولادی از دلار حذف گردیده است. همین طور بازار سیمان با وجود افزایش قیمت در تابستان ۱۴۰۰، از آبان ماه با ثبات شده و قیمت سیمان به مبالغ پیش از افزایش قیمت ها کم شده است.
تحقق راهبرد مقاوم سازی اقتصاد و خنثی سازی تحریم ها در وزارت صمت
ثبات و تعادل بازار سیمان و فولاد در عین نوسانات اخیر بازار ارز نشانه تحقق راهبرد مقاوم سازی اقتصاد و خنثی سازی تحریم ها در وزارت صمت است. از شروع کار دولت سیزدهم حسب تاکید وزیر صنعت، معدن و تجارت تمامی برنامه های در رابطه با تنظیم بازار به نحوی پیش رفت که در صورت ادامه تحریم های ظالمانه دشمنان و همین طور نوسانات ارزی در کشور، کمترین تأثیر ممکن در قیمت، ثبات و تعادل بازار داخلی اتفاق بیفتد که ثبات این روزهای بازار سیمان و فولاد در همین نوسانات ارزی نشان دهنده تحقق این راهبرد وزارت صمت است.


منبع:

1400/11/19
12:03:04
0.0 / پنج
701
تگهای خبر: ارز , بازار , تجارت , تحریم
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
سیمان سیمان