در نامه انجمن صنایع فرآورده های لبنی مطرح شد

کاهش ۱۰ درصدی قیمت لبنیات به علت عدم همراهی شبکه فروشگاهی محقق نشد

کاهش ۱۰ درصدی قیمت لبنیات به علت عدم همراهی شبکه فروشگاهی محقق نشد

به گزارش سیمان دبیر انجمن صنایع فرآورده های لبنی ضمن اعلام این مورد که کاهش ۱۰ درصدی قیمت سه محصول پرمصرف لبنی در مقیاس ملی به دلیل عدم همراهی شبکه فروشگاهی امکان پذیر نشده است از مسؤلان درخواست نمود که امکان توزیع مستقیم سه قلم کالای لبنی و یا قرار دادن در سبد معیشت کالا را فراهم و وزارت صمت شبکه عرضه مستقیم کالا را به انجمن صنایع لبنی معرفی نماید.



به گزارش سیمان به نقل از ایسنا حدود یک ماه پیش وزیر جهاد کشاورزی از کاهش ۱۰ درصدی قیمت بعضی از محصولات لبنی اطلاع داد و اعلام نمود که با تصمیمی که در ستاد تنظیم بازار گرفته شده و بنا به دستوری که رئیس جمهوری در مورد ثبات قیمت ها و فراوانی و دسترسی اقلام صادر کرده است، از ۱۷ مهرماه قیمت سه محصول اصلی شیر، ماست و پنیر ارزان خواهد شد.

بر اساس این تصمیم مقرر شده بود که شرکتهای لبنی و شبکه توزیع از محل سود خود هرکدام به مصرف کننده ۵ درصد تخفیف دهند که سرجمع سه محصول لبنی پرمصرف یعنی شیر نایلونی ۹۰۰ گرمی پاستوریزه ساده، ماست دونیم کیلویی ساده و پنیر یواف ۴۰۰ گرمی با ۱۰ درصد تخفیف به دست مصرف کنندگان برسد.

بنابر گفته فعالان صنایع لبنی از ۱۷ مهرماه این تخفیف توسط شرکتهای لبنی بر روی محصولات مذکور اعمال و بر روی ظروف محصولات هم درج شده است. یعنی صنایع به وعده خود عمل کردند. همینطور فروشگاه های زنجیره ای هم مبادرت به عرضه محصولات دارای تخفیف کرده اند. اما اگر این کاهش قیمت در بازار محسوس نیست به این علت است که مغازه ها و سوپرمارکت ها به علت افزایش هزینه های آب، برق و اجاره بها با این تخفیف موافق نبوده و بعضی از مغازه ها به علت سود کم این اقلام حتی مایل به دریافت و فروش این سه محصول در مغازه های خود هم نیستند.

در این راستا رضا باکری- دبیر انجمن صنایع فرآورده های لبنی در نامه ای به معاون اول رئیسجمهوری، وزیر جهادکشاورزی، وزیر صمت و معاون بازرگانی داخلی وزارت صمت ضمن اعلام این مورد که کاهش ۱۰ درصدی قیمت سه محصول پر مصرف لبنی در مقیاس ملی به دلیل عدم همراهی شبکه فروشگاهی امکان پذیر نشده است درخواست نمود که امکان توزیع مستقیم سه قلم کالای لبنی و یا قرار دادن در سبد معیشت کالا فراهم گردد و وزارت صمت شبکه عرضه مستقیم کالا را به انجمن معرفی نماید.

در متن نامه دبیر انجمن صنایع فرآورده های لبنی به معاون اول رئیس جمهور، وزیر جهادکشاورزی و وزیر صمت آمده است:

احتراما با عنایت به توافق حاصله در دفتر معاونت محترم برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی و ابلاغ شماره ۱۴۰۰/۵۰۰/۳۷۹۸۳ مورخ ۱۴۰۰/۷/۱۴ معاونت محترم توسعه بازرگانی و صنایع تبدیلی وزارت جهاد کشاورزی جناب آقای دکتر گیلانپور با عنایت به عدم تأمین سهم ۱۵ درصدی شبکه عرضه فروشگاهی در اجرای طرح و اعتراض شماره ۷/۱۳۲/۱۰۲۲۸ مورخ ۱۴۰۰/۴/۲۷ اتاق اصناف ایران به معاونت محترم اول ریاست جمهوری تا کنون اجرای طرح در مقیاس ملی به علت عدم همراهی شبکه فروشگاهی امکان پذیر نگردیده است. بنابراین استدعا دارد دستور فرمایند امکان توزیع عرضه مستقیم سه قلم کالای لبنی و یا قرار دادن در سبد معیشت کالا فراهم شود تا به هر میزان که مورد نیاز شبکه توزیع باشد، واحدهای لبنی تولید و تأمین کنند.

هیچ محدودیت تناژی برای تأمین اقلام فوق الذکر برای اعضاء این انجمن وجود ندارد.

در نامه دیگر دبیر انجمن صنایع فرآورده های لبنی به معاون بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت آمده است:

احتراما در پاسخ نامه شماره۶۰/۱۸۳۸۱۳ تاریخ۴ آبان ۱۴۰۰ آن معاونت محترم به استحضار می رساند، شبکه عرضه فروشگاهی به علت عدم تأمین سهم ۱۵ درصدی قانونی آنها، در فروش سه قلم کالای لبنی پر مصرف با اجرای طرح همراهی نمی نمایند و اتاق اصناف در جلسه ای که برگزار شد پاسخ شماره ۷/۱۳۲/۱۰۲۲۸ تاریخ ۲۷ مهر ۱۴۰۰ را عرضه نمودند. بنابراین از آن معاونت محترم استدعا دارد «شبکه عرضه مستقیم» کالا که در اختیار آن وزارت خانه محترم می باشد، به این انجمن معرفی فرمایند تا به هر میزان که مورد نیاز شبکه توزیع باشد توسط واحدهای لبنی تولید و تأمین گردد. برای اعضا این انجمن و شرکتهای بزرگ محدودیتی در میزان تأمین وجود ندارد.

کاهش ۵درصدی سود شبکه توزیع منجر به تعطیلی این صنف خواهد شد

همچنین رئیس اتاق اصناف ایران هم در نامه ای به معاون اول رئیسجمهوری اعلام نمود که ماده ۲ و ۳ قانون بهبود محیط کسب و کار می گوید که دولت مکلف است در مراحل بررسی موضوعات در ارتباط با محیط کسب و کار برای اصلاح و تدوین مقررات و آئین نامه ها، نظر کتبی اتاق ها و آن دسته از تشکل های ذی ربطی که عضو اتاق ها نیستند، شامل کارفرمایی و کارگری را درخواست و بررسی کند و هر گاه لازم دید آنان را به جلسات تصمیم گیری دعوت نماید. همینطور دستگاههای اجرائی مکلفند هنگام تدوین یا اصلاح مقررات، بخشنامه ها و رویه های اجرائی، نظر تشکل های اقتصادی ذی ربط را استعلام کنند و مورد توجه قرار دهند.

در ادامه این نامه آمده است:

اخذ پیشنهادات کارشناسی تشکل های ذیربط ضروری بوده و بنابراین شایسته است در نشست ها و جلسات در رابطه با تصمیم سازی و تدوین مقررات، نماینده ای از تشکل مربوطه بخصوص نمایندگان محترم سه اتاق حضور فعال داشته باشد.

علی ایحال در نشستی که به تازگی با حضور وزیر جهاد کشاورزی و انجمن در رابطه با محصولات لبنی به منظور تصمیم گیری در مورد کاهش قیمت اقلام لبنی (شیر نایلونی، ماست دبه ای، پنیر لیوانی UF برگزار شده می بایست نماینده ای هم از اتاق اصناف ایران جهت اعلام نظر حضور می داشت که متاسفانه این امر محقق نگردید و به تبع آن در جلسه مذکور تصمیماتی صورت گرفته فارغ از این که محصول فوق مورد استقبال عمومی (بلحاظ این که با داشتن درصد چربی کم) قرار ندارند، با اصول فعالیت صنوف توزیعی و خرده فروش منافات داشته و به شکلی اجحاف در حقوق ایشان به حساب می آید.

از آنجاییکه کمیسیون هیأت عالی نظارت، سود صنوف را توزیعی (پخش) ۱۰ درصد و خرده فروش ۱۵ تعیین نموده است کاهش ۵ درصدی سود این صنوف با عنایت به هزینه ها جاری از قبیل اجاره بها و بخصوص افزایش ۳۹ درصدی دستمزد و هزینه آب، برق و گاز و دریافت مالیات بر اساس ۱۵ درصدی از جانب دولت، بطور قطع منجر به تعطیلی صنوف و ایجاد فشار بر بدنه این قشر زحمتکش خواهد شد.

لذا به منظور پیشگیری از اجحاف حقوق متصدیان واحدهای صنفی خرده فروشی و همینطور ممانعت از هر گونه اعتراضات در این شرایط حساس کنونی مستدعی است دستور فرمائید تصمیمات جلسه فوق الذکر ملغی شده و نشستی مجدد جهت بررسی مبحث با حضور تشکل های ذینفع برگزار گردد.





منبع:

1400/08/20
13:35:09
0.0 / پنج
624
تگهای خبر: اجاره , ارز , ایران , بازار
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
سیمان سیمان