در گفت وگو با سیمان اعلام شد

دور زدن تحریم ها با دستگاه لارنگوسكوپی ایرانی

دور زدن تحریم ها با دستگاه لارنگوسكوپی ایرانی

با شیوع بیماری کووید-۱۹ در کشور، بخش های ICU به دستگاه پزشکی برای مشاهده حلق به منظور قرار دادن لوله در بیماران مبتلا نیاز مبرم داشتند که تأمین آن به علت تحریم ها، هزینه بر بود؛ ازاین رو محققان دانشگاه علوم پزشکی تهران مبادرت به ساخت آن کردند و به قول آنها در صورت سفارش این دستگاه طی مدت ۲ هفته با یک پنجم قیمت خارجی قابل عرضه است.


به گزارش سیمان به نقل از ایسنا، "ویدئولارنگوسکوپ" دستاورد دکتر محمدرضا خواجوی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران است که با تجهیز آن به دوربین و لامپ، برای پزشک امکان مشاهده حلق و حنجره بیماران را در اتاق های عمل و بخش های ICU فراهم می آورد.
تصاویر این ویدئولارنگوسکوپ بوسیله وای فای و نرم افزار به موبایل منتقل می شود و بوسیله اپلیکشن نصب شده بر موبایل می توان به آسانی در عرض ۱۵ ثانیه بیماران را اینتوبه کرد(اینتوبه کردن به مفهوم قرار دادن یک لوله قابل انعطاف در داخل نای است تا فرد نیازمند تنفس مکانیکی، اکسیژن لازم را دریافت کند). این وسیله همینطور قابلیت تهیه ثبت فیلم و عکس جهت کار آموزش و درمان را دارد. این دستگاه در وضعیت شیوع کووید-۱۹ به شدت مورد نیاز است.
دکتر محمدرضا خواجوی، استاد بیهوشی دانشگاه علوم پزشکی تهران و مجری طرح در گفت و گو با ایسنا لارنگوسکوپی را وسیله ای برای دیدن حنجره و قرار دادن لوله در داخل تراشه به هنگام شروع بیهوشی و یا بیماران بد حالِ نیازمند به حمایت تنفسی و دستگاه های تنفسی مانند بیماران مبتلا به بیماریهای ریوی و کووید-۱۹ توصیف کرد.
وی لارنگوسکوپی را معمولاً به دو صورت مستقیم و ویدئو لارنگوسکوپ دانست و اظهار نمود: در دستگاه لارنگوسکوپی مستقیم پزشک با نزدیک کردن صورت خود به چشم و دهان بیمار مبادرت به لوله گذاری داخل تراشه می کند، ولی با نوع ویدئولارنگوسکوپ دیگر نیاز نیست که پزشک صورت خویش را نزدیک صورت بیمار قرار دهد.
خواجوی اشاره کرد: در سر ویدئولارنگوسکوپ یک دوربین باکیفیت و رزولوشن بالا و نور LED نصب گردید که مشاهده حلق و حنجره را بوسیله مانیتور برای پزشک امکان پذیر کرده است.
مجری طرح با اشاره به تفاوت نمونه ایرانی دستگاه لارنگوسکوپی با نمونه خارجی، تصریح کرد: در دستگاه ایرانی انتقال تصاویر به کمک یک برد الکترونیکی که در داخل کشور تهیه شده است و همینطور به کمک امواج وای فای صورت می گیرد و تصاویر تهیه شده در اختیار پزشکان قرار می گیرد.
وی بی نیازی به مانیتورینگ های اضافه و ذخیره سازی تصاویر و فیلم ها را از دیگر مزایای این محصول نام برد و اظهار داشت: علاوه بر آن امکان ارسال تصاویر و فیلم های تهیه شده به دیگران در این دستگاه پیش بینی شده است.
این محقق دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر این که این دستگاه همینطور دارای اهداف آموزشی است، تصریح کرد: کاربرانی که بتازگی آغاز به استفاده از این دستگاه کردند، می توانند بوسیله موبایل خود نمای حلق و حنجره را ببینند تا بتوانند نحوه لوله گذاری را فرا بگیرند.
خواجوی افزود: در نمونه های خارجی یک مانیتور ICD وجود دارد که توسط سیم و یا کابلی به دستگاه لارنگوسکوپ متصل می شود، ولی در نمونه ایرانی سیم و کابل حذف شده و نیازی به اتصال برق نیست.
بگفته این استاد بیهوشی دانشگاه علوم پزشکی تهران، این دستگاه انرژی خویش را بوسیله باتری های قابل شارژ تأمین می کند، ضمن آنکه این دستگاه سبک و قابل حمل و نقل است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با تاکید بر این که از زمان شیوع بیماری کووید-۱۹ در کشور مبادرت به طراحی و ساخت این دستگاه کردیم، اضافه کرد: در زمان شیوع این بیماری، کشور به سبب اعمال تحریم ها با کمبود چنین ابزارهایی مواجه بود و واردات چنین دستگاه هایی بسیار گزاف و در حد ۸ تا ۱۰ هزار دلار است؛ بدین جهت به فکر بومی سازی این ابزار پزشکی در کشور افتادیم.
وی با تاکید بر این که در این پروژه به دنبال ابداع و نوآوری جدید بودیم تا بتوانیم ایرادات این دستگاه را مرتفع نماییم، افزود: در نهایت موفق به طراحی و ساخت این دستگاه شدیم و تست های آن در سال قبل در بیمارستان های مختلف انجام و نظرات اساتید و جراحان درباره این دستگاه دریافت شد.
خواجوی از دریافت مجورها و استانداردهای تولید از جانب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آگاهی داد و اظهار داشت: علاوه بر آن این اختراع به ثبت داخل هم رسیده است.
وی با اشاره به اهمیت طراحی و ساخت دستگاه لارنگوسکوپی در کشور، اظهار داشت: کلیه بخش های بیمارستانی خصوصاً بخش های ICU و اتاق های عمل به این ابزار نیاز دارند، حتی آمبولانس ها هم نیاز دارند تا به این دستگاه پزشکی مجهز شوند. هر جایی که خدمات پزشکی عرضه می شود، در بعضی مواقع نیاز دارند تا به برخی از بیماران تنفس مصنوعی دهند و وجود چنین دستگاه هایی دراین زمینه لازم است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اعلان اینکه اگر بخواهیم نمونه خارجی این دستگاه را وارد نماییم، هزینه بالایی را می طلبد، تصریح کرد: نمونه های خارجی در دسترس نیستند و در صورتیکه در دسترس باشند استفاده از آنها در مواقع ضروری زمان بر است؛ چون که ابتدا باید به برق متصل شوند، ولی در پروسه لوله گذاری با نمونه ایرانی مدت زمان ۱۵ تا ۲۰ ثانیه نیاز است تا بیمار انتوبه شود.
بگفته مجری طرح برای تولید انبوه این ابزار پزشکی با یکی از شرکت های دانش بنیان قراردادی منعقد شده است تا بردهای الکترونیکی و بدنه استیل این دستگاه را تولید نماید.
خواجوی اشاره کرد: از آنجایی که این فناوری بومی کشور است، امکان تولید انبوه آن وجود دارد، ولی با اهمیت ترین چالش ما تأمین هزینه های تولید است و کلیه هزینه های آن شخصی است. ولی ما قادر به تأمین نیاز بیمارستان ها و مراکز درمانی برای این دستگاه در مدت ۲ هفته با قیمت یک پنجم نمونه خارجی هستیم.




منبع:

1400/04/27
11:28:25
0.0 / پنج
886
تگهای خبر: آموزش , استاندارد , ایران , تحریم
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
سیمان سیمان