تولید روزانه ۶۰ هزار ماسك سه بعدی بومی سازی شده با هوش مصنوعی

تولید روزانه ۶۰ هزار ماسك سه بعدی بومی سازی شده با هوش مصنوعی

یک شرکت دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران از تولید ماسک های سه بعدی بومی سازی شده (face fish) اطلاع داد و اظهار داشت: با استفاده از پردازش تصویر (image processing) و هوش مصنوعی ماسکی را طراحی کردیم که با صورت ایرانیان بیشترین سازگاری را داشته باشد.


به گزارش سیمان به نقل از ایسنا، دکتر مهدی شیرمحمدی، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با اشاره به اهمیت مد و فشن و جذابیت های ظاهری تولید ماسک ها در سراسر جهان اظهار نمود: اکنون در ایران مانند خیلی از کشورها، ماسک جزو مد و فشن شمرده می شود که این سبب شده است تا علاوه بر راندمان و سلامتی، زیبایی نیز در نظر گرفته شود.
وی اظهار داشت: بدین جهت ما نسبت به تولید و بومی سازی ماسکهای سه بعدی یا "فیش فیس" که روی صورت به خوبی می نشیند، با دهان در تماس نیستند، زیبایی جالب توجهی دارند و علاوه بر آن نیز دارای راندمان خوبی هستند، اقدام کردیم.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان افزود: هم چنین باتوجه به اینکه ماسکهای چینی، کره ای و ژاپنی دارای قالب های کوچک و ماسکهای اروپایی دارای قالب های بزرگ هستند، ابتدا با بهره گیری از پردازش تصویر (image processing) و هوش مصنوعی ماسکی را طراحی کردیم که با صورت ایرانیها بیشترین سازگاری را داشته باشد و سپس به سمت تولید رفتیم.
راه اندازی مجهزترین دستگاه تولید ماسکهای ۳ بعدی با قالب های ارگونومیک مناسب صورت ایرانیان
شیرمحمدی اضافه کرد: اخیرا، مجهزترین دستگاه تولید ماسکهای سه بعدی با قالب های ارگونومیک مناسب صورت ایرانیان را در کشور راه اندازی کردیم و اکنون روزانه ۶۰ هزار عدد از این ماسک را تولید می نماییم.
وی اشاره کرد: ماسکهای سه بعدی N۹۹ برای اولین بار در ایران و منطقه تولید می شود. زیبایی، راندمان بالا و تنفس راحت از خاصیت های این نوع ماسک است.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان تصریح کرد: حالا تنها شرکتی هستیم که ماسک سه لایه جراحی و پرستاری، ماسک سه بعدی، ماسک N۹۵ و N ۹۹ و هم ماسک کربنی تولید می نماییم. این سبد محصول را کمتر شرکتی دارد و روزانه درحال تولید بیش از ۱۵۰ هزار تا ۲۰۰ هزار عدد ماسک هستیم.
شیرمحمدی در پاسخ به میزان سهم بازار تولید شرکت در بخش داخلی و خارجی، اظهار داشت: بازار قدیم ما صنعت، کادر درمان و سپس حوزه شهری بود و اکنون به همان شرایط برگشتیم و نزدیک به ۹۰ درصد ماسک صنایع را تامین می نماییم.
وی ادامه داد: هم چنین ماسک صنایع خودروسازی چون سایپا، ایران خودرو، پارس خودرو، زامیاد و... را تامین می نماییم. همین طور بیش از ۹۰ درصد نیاز ماسک در کارخانه فولاد، ذوب آهن، فولاد مبارکه، فولاد هرمزگان، صنایع سیمان، مس، معادنی مثل سنگ آهن و... نیز توسط شرکت ما تامین می شود. هم چنین برای کادر درمان در یک سال اخیر بیش از ۱۰ الی ۱۵ میلیون ماسک ساخته و جزو تامین کنندگان اصلی ماسک N۹۵ این بخش هم بودیم.
شیرمحمدی با اشاره به سهم بازار خارجی اشاره کرد: در اوایل کرونا، با وجود تقاضا از دیگر کشورها، نیاز کشورمان را اولویت قرار داده و به هیچ کشوری ماسک صادر نکردیم.
وی ادامه داد: اما بعد از تامین نیاز کشور، با دریافت مجوز صادرات از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که تنها به تعداد کمی از شرکتها که از لحاظ کیفی دارای درجه خوبی بودند، اعطا شد، فعالیت صادراتی ما شروع شد.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان اظهار داشت: در این راستا به عمان صادرات محدودی داشتیم. همین طور ماه گذشته دفتر ما در ترکیه افتتاح شد که علاوه بر تامین ماسک این کشور، دروازه و مسیری برای صادرات به اروپا در نظر گرفته شد. ما از لحاظ کیفیت عالی، قیمت رقابتی و تیراژ بالا می توانیم به آن بازارها نیز وارد شویم.
راندمان ۹۹.۳ درصدی ماسکهای ۳ بعدی ایرانی
شیرمحمدی در بیان رویکرد شرکت در سال ۱۴۰۰ اضافه کرد: در سال جدید ریکاوری سیستم را مدنظر داریم که ابتدا پرسنل از لحاظ روحی تامین شده و قوای لازم را برای ادامه مسیر دریافت نمایند.
وی اشاره کرد: سپس باردیگر تیراژ را بالا می بریم. باتوجه به مجهز شدن به دستگاهها و ماشین آلات جدید، تیراژ نزدیک به ۳۰ درصد افزایش خواهد یافت. صادرات به بازارهای هدف هم خواهیم داشت. از طرفی روی کیفیت هم کار خواهیم کرد. ماسک ما ۹۹.۳ درصد راندمان دارد و می خواهیم این راندمان را افزایش دهیم و تاحدی که امکان دارد به عدد ۱۰۰ نزدیک نماییم که در همین راستا گروه R&D نتایج خوبی را به دست آورده اند. در نیمه دوم سال از محصولات جدید خود رونمایی خواهیم کرد.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با اشاره به سابقه ۱۱ ساله شرکت در تولید ماسک اظهار داشت: با شیوع ویروس کرونا در جهان، تغییرات سریع، بزرگ و محسوسی به وجود آمد و زمینه فعالیت ما نیز با شدت و شیب بیشتری گرفتار تغییر شد.
افزایش ۸ برابری ظرفیت تولید ماسک ۳ بعدی ایرانی در کمتر از ۱۰ روز
شیرمحمدی اضافه کرد: بیشترین تغییر رخ داده در بحث تیراژ تولید بود، قبل از شیوع ویروس کرونا روزانه ۵ الی ۶ هزار عدد ماسک تولید می کردیم، اما با شیوع کرونا، در کمتر از ۱۰ روز توانستیم ظرفیت تولید خودرا ۸ برابر نماییم و در فاز اول، روزانه ۴۰ هزار ماسک تولید کردیم.
وی با اشاره به اینکه رصد بازار جهانی و پیش بینی شیوع ویروس کرونا در کشور به برنامه ریزی جهت تهیه و تامین تجهیزات و مواد اولیه مورد نیاز و کافی برای ۶ ماه، جذب نیروی مورد نیاز و گسترش فضای کاری منجر گردید، اظهار داشت: در نتیجه با بیان شیوع ویروس کرونا در ایران، ما شرایط لازم برای تامین نیاز داخل را در اختیار داشتیم. این تمهیدات موجب شد تا در فاز نخست، روزانه ۴۰ هزار ماسک و در فاز دوم روزانه ۶۵ هزار ماسک تولید نماییم.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان یکی از معضلات اصلی در ابتدای شیوع ویروس کرونا در کشور را کمبود شدید ماسک در بیمارستان ها، مراکز درمانی و وزارت بهداشت دانست که مشکلات بسیاری را به وجود آورده بود و در ادامه اضافه کرد: در چنین شرایطی ما طی هر ۵ الی ۶ روز کاری حدود ۲۰۰ الی ۳۰۰ هزار ماسک به وزارت بهداشت تحویل می دادیم. این حجم وسیعی بود و در آن زمان نیز اولویت با کادر درمان بود و خیلی از بیمارستان ها به ماسک تجهیز شدند و توانستند از آن بحران تا حد زیادی عبور کنند.
شیرمحمدی اشاره کرد: از طرفی واردات ماسک هم با قیمتی حدود ۱.۵ دلار و با ارزبری بسیار زیاد صورت می گرفت، اما ما آن ماسک را با قیمتی حدود ۱۰ درصد قیمت خارجی تحویل می دادیم و ارزبری نیز رخ نمی داد و ماسک باکیفیت را در کوتاه ترین زمان ممکن تحویل می گرفتند.
وی در پاسخ به چگونگی و انواع ماسک تولیدی در شرکت اظهار داشت: یک اصطلاحی در تولید هست به نام tailor made و یا خیاطی شده که تولید برمبنای تعیین جامعه هدف صورت می گیرد.
تولید داخلی ماسک با خاصیت های متفاوت در بخش های مختلف
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان اضافه کرد: این مساله موجب شد که برخلاف بسیاری از شرکت های داخلی و خارجی که دو یا سه مدل ماسک تولید می کنند، ما ماسک هایی با خاصیت هایی متفاوت در بخش های مختلف مانند صنعت چون صنایع فولاد، مس، صنایعی که در مناطق جنوبی کشور و با دمای بالا مشغول به فعالیت هستند، ماسک بانوان، ماسک کودک و… تولید نماییم که موجب شد طیف وسیعی و زیر شاخه های زیادی از ماسک از لحاظ سایز، رنگ بندی، راندمان، راحتی تنفس، شکل، قالب و… داشته باشیم.
شیرمحمدی اشاره کرد: این رویکرد ادامه داشت تا به دوران کرونا رسیدیم و ماسکهای N۹۵ و N ۹۹ تولید شده بیشتر برای کادر درمان تولید شد. قبل از آن بیشتر برای صنایع بود. ما حتی برای کادر درمان، رنگ ماسک را نیز تغییر دادیم و در طیف ‍ های مختلف ماسک تولید کردیم و این از لحاظ روحی برای آنها بسیار مطلوب بود.
وی در حوزه حمایت های صورت گرفته در راه توسعه شرکت، تصریح کرد: در ابتدا، در کارگاهی ۱۴ متری و در ادامه ۲۰ متری کار می کردیم. با انتشار ویروس کرونا، پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با حمایت تمام قد از لحاظ فضا و امکانات، شرایط تجهیز سوله ۶۰۰ متری را بعنوان کارگاه برای ما فراهم نمود. خدا را شاکریم که با توجه به این حمایت ها، توانسته ایم قسمتی از نیاز کشور را تامین نماییم.



1400/03/23
22:53:04
0.0 / پنج
885
تگهای خبر: آموزش , ارز , ایران , بازار
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴
سیمان سیمان