یادداشت

واردات محصولات كشاورزی ۲۵درصد بودجه را می بلعد

واردات محصولات كشاورزی ۲۵درصد بودجه را می بلعد

به گزارش سیمان عضو هیأت مدیره انجمن تغذیه ایران در یادداشتی با محاسبه اینکه تقریباً معادل کل فروش نفت ایران امسال صرف واردات محصولات کشاورزی به کشور خواهد شد، تصریح کرد که اختصاص این رقم کلان برای تأمین امنیت غذایی و کنترل تورم اقلام خوراکی نتوانسته است مؤثر واقع شود.


به گزارش سیمان به نقل از ایسنا، در یادداشت دکتر علی میلانی آمده است: سالانه بیشتر از ۹ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار ارز، برابر با یک چهارم رقم کل بودجه، صرف واردات محصولات کشاورزی به کشور می شود که با در نظر گرفتن رقم ۴۰ دلار به ازای هر بشکه نفت، بر مبنای پیشبینی بودجه ۱۴۰۰، در سال معادل ۲۳۲ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه نفت محصول کشاورزی به کشور وارد می شود. به عبارتی درصورتیکه بر مبنای پیشبینی های بودجه ۱۴۰۰، روزانه امکان صادرات ۶۵۰ هزار بشکه نفت برای کشور وجود داشته باشد، تقریباً معادل کل فروش نفت امسال صرف واردات محصولات کشاورزی به کشور خواهد شد. این در شرایطی است که اختصاص این رقم کلان برای تأمین امنیت غذایی و کنترل تورم اقلام خوراکی نتوانسته است مؤثر واقع شود و هم اکنون تورم این بخش به بالاترین رقم خود در ۲۰ سال قبل رسیده است.
وابستگی شدید به واردات محصولات کشاورزی ضمن آنکه صدمه پذیری در مقابل تحریم ها و کاهش درآمدهای نفتی را زیاد می کند و ناامنی غذایی در کشور را عمیق تر می کند، تهدید جدی برای امنیت ملی است؛ چون که این حجم از وابستگی می تواند بعنوان اهرم فشار تحریمی بر کشور باشد. به رغم این اهمیت، به نظر می آید هنوز توجه درخور و متناسب با درجه اهمیت بخش غذا و کشاورزی و توسعه آن، برای کاهش وابستگی به واردات، معطوف نشده است.
تخصیص این رقم بودجه به واردات محصولات کشاورزی در حالی انجام می شود که بخش کشاورزی با دارا بودن ظرفیت های قابل ملاحظه در تأمین امنیت غذایی و تحقق خودکفایی، به علت کمبود سرمایه گذرای، توسعه نیافتن زیرساخت ها، بهره وری پایین، سیاست گذاری های ناکارآمد غذا و کشاورزی و اقتصادی و دیگر معظلات ساختاری، از توسعه پایدار باز مانده است.
دامنه اثرات سیاست های ناکارآمد بخش غذا و کشاورزی بسیار گسترده بوده و پرداختن به آن به مراتب فراتر از حیطه وظایف وزارت جهاد کشاورزی است. به نظر می آید نگرش به این مشکل از منظر امنیت ملی و پدافند غیرعامل می تواند در شرایط جنگ اقتصادی کنونی به صورت شایسته تری سیاست های بخش غذا و کشاورزی را در دستور کار نهادهای ذی ربط قرار دهد.



1400/01/30
20:33:10
0.0 / پنج
937
تگهای خبر: ارز , ایران , تحریم , صادرات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
سیمان سیمان