یك كارشناس مطرح كرد:
لزوم فعال شدن خودروسازان با رعایت كامل پروتكل های بهداشتی
سیمان: به اعتقاد یك كارشناس صنعت خودرو، با توجه به این كه نمی توان تا زمان نابودی كامل كروناویروس، همه صنایع را متوقف كرد؛ لازم است با مدیریت صحیح و رعایت كامل همه پروتكل های بهداشتی بعد از زمان تعیین شده، فعالیتها آغاز شود؛ چونكه توقف كامل چرخ اقتصاد كشور، به مرور توان رعایت موارد پایه بهداشتی را هم مختل می كند.
امیرحسن كاكایی در گفت و گو با ایسنا، ضمن تاكید بر اینكه جان افراد بسیار با اهمیت تر از هر چیز دیگری و در اولویت است، اظهار نمود: بدین سبب اگر لازم باشد تولید كه هیچ، همه اقتصاد هم باید متوقف شود؛ اما نكته مهم اینجاست كه همه این افرادی كه سلامتی شان در اولویت است، اگر چرخ های اقتصادی نچرخد، كم كم فشارهایی به وجود خواهد آمد كه حتی مسائل بهداشتی پایه را هم دیگر نمی توانند رعایت كنند؛ پس به هر حال باید جامعه حركت و تولید داشته باشد.
عضو هیات علمی گروه مهندسی خودرو دانشگاه علم و صنعت ایران، افزود: اما باید خطرات را به حداقل رساند و در حقیقت "مدیریت ریسك" وجود داشته باشد. رعایت قوانین و موارد احتیاط، ریسك را به حداقل می رساند.
وی با اشاره به اینكه صنعت خودرو، صنعتی است كه حداقل بیش از ۵۰۰ هزارنفر بطور مستقیم نیروی فعال دارد، اظهار داشت: ضمن اینكه صنایع مختلفی با این صنعت در حركت است. بطور مثال اگر صنعت خودرو، این مصرف كننده بزرگ متوقف شود، بی گمان شركت های پتروشیمی و فولاد هم مجبور خواهند شد برخی از خطوط تولید خودرا متوقف كنند، بدین سبب بر روی كل چرخه تولیدی اثرگذار خواهد بود و اینگونه نیست كه بگوییم صنایع را كاملا تعطیل و هر زمان كه این ویروس بطور كامل نابود شد، مجدد به سركار بازگردانیم.
این كارشناس صنعت خودرو افزود: درحقیقت آن نقطه بهینه حائز اهمیت می باشد كه باتوجه به تعویق یكی- دو هفته ای كه انداخته شده و رئیس جمهوری نیز اعلام كردند، می تواند خطر را به حداقل برساند. دو هفته تعطیلی از شروع این هفته تا اختتام هفته آینده ( بازه ۱۶ تا ۳۰ فروردین ماه) و باتوجه به زمان نهفتگی این ویروس كه می گویند ۱۴ روز است، فرصت خوبی برای غربالگری افراد است. از طرف دیگر در شرایطی كه برخی شركت ها همچون شركت های تولید ماسك و مواد ضدعفونی فعال بوده و این محصولات كه به راحتی در دسترس می باشد، طبیعی است كه در خودروسازی ها و البته قطعه سازی با رعایت پروتكل های بهداشتی، شیوع می تواند قابل كنترل باشد.
عدم رعایت پروتكلهای بهداشتی، شیوع فاجعه آمیزی خارج از اراده ما به وجود می آورد...
كاكایی تصریح كرد: به هر حال خودروسازی و زنجیره تامین، همچون صنعتی ترین و كنترل شده ترین مسیرهای تولید و ارزش آفرین در كشور است و می توان خیلی از پروتكل های بهداشتی را رعایت و بر آن نظارت كرد. بدین سبب با رعایت تمامی پروتكل های بهداشتی بایستی كم كم برای آغاز تولید آماده شوند البته با برنامه ریزی؛ چونكه رعایت این پروتكل ها برای حجم جمعیت ما بایستی دقیق صورت گیرد. بطور مثال در همین دو شركت سایپا و ایران خودرو، روزانه ۵۰ هزار نفر كارگر و نیروی انسانی در رفت و آمد هستند؛ پس مدیریت این حجم از رفت و آمد باید با دقت بالا صورت گیرد و شدنی هم هست.
وی اشاره كرد: لازم به ذكر است كه خود این آغاز كار صنایع، موجب تحرك خواهد شد، چونكه فراهم آوردن لوازم بهداشتی و... نیاز به تولید دارد. همه باید زنجیره وار كار را به درستی انجام دهند تا اقتصاد ما مجدد فعال شده و به تحرك واداشته شود. البته بازهم تاكید می كنم كه با رعایت تمام اصول بهداشتی موافق بازگشایی كارخانه ها هستم. كوچكترین نقض مسائل بهداشتی می تواند نتیجه معكوس داشته و منجر به یك فاجعه شود. چنانچه اصول رعایت نشده و مدیریت نشود، می تواند موجب تعطیلی مدت دار كارخانه ها و صنایع شود. هم اكنون با اراده خودمان كارخانه ها و كارهای اقتصادی تعطیل شده اند و سركار نمی رویم اما اگر مدیریت ها به درستی انجام نشود، شیوع فاجعه آمیزی رخ خواهد داد؛ بدین سبب نقطه بهینه و رعایت اصول و پروتكل های بهداشتی بسیار مهمست.
منبع: سیمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب