جدیدترین گزارش اتاق بازرگانی ایران نشان می دهد:
كاهش صادرات محصولات كشاورزی در سال 98
سیمان: جدیدترین بررسی های انجام شده از طرف اتاق بازرگانی ایران نشان میدهد كه در 10 ماهه ابتدایی امسال، میزان صادرات محصولات كشاورزی كاهش و در همین مدت میزان واردات این محصولات افزایش یافته است.
به گزارش سیمان به نقل از ایسنا، برمبنای اطلاعات ارائه شده در این گزارش، در ۱۰ ماهه ابتدایی سال ۱۳۹۸، كشاورزان ایران حدودا ۵۷۰۰ هزار تن محصولات كشاورزی خودرا به دیگر كشورها صادر كرده اند كه حدودا ۵ درصد از وزن صادارت غیر نفتی ایران محسوب می شود. ارزش صادرات كشاورزی ایران در ۱۰ ماهه ابتدایی امسال نیز حدودا چهار میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار بوده كه بیش از ۱۳ درصد از كل صادرات غیرنفتی ایران بشمار می رود.
ارزش صادرات محصولات كشاورزی در ۱۰ ماهه ابتدایی سال ۹۸، نسبت به مدت مشابه سال پیش از آن ۱۴.۵ درصد كاهش یافته كه احیانا لااقل قسمتی از آن به سبب تغییر در قیمت پایه صادراتی گمرك در آمارهای سال جاری است.
اقلام عمده صادرات محصولات كشاورزی و صنایع غذایی شامل انواع میوه های درختی به ارزش یك میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار با سهم ۳۳.۷ درصد، انواع سبزیجات و محصولات جالیزی به ارزش حدودا یك میلیارد دلار با سهم ۲۲.۴ درصد، شیر و فرآورده های آن به ارزش ۳۵۸.۱ میلیون دلار با سهم ۷.۷ درصد، زعفران با ارزش ۲۳۰.۷ میلیون دلار با سهم حدود ۵ درصد و ماهی و میگو به ارزش ۱۹۰.۵ میلیون دلار با سهم ۴.۱ درصد از كل ارزش صادرات محصولات كشاورزی و صنایع غذایی بوده است.
در حوزه واردات نیز در ۱۰ ماهه امسال، بالغ بر ۱۹ هزار هزار تن واردات محصولات كشاورزی صورت گرفته كه از نظر وزنی ۱۷ درصد از كل واردات كشور را شامل می شود. ارزش این واردات نیز حدودا ۱۰ میلیارد دلار بوده كه نزدیك به ۳۰ درصد از كل واردات ایران را تشكیل می دهد.
بررسی های اتاق بازرگانی ایران حاكی از آنست كه ارزش واردات در ۱۰ ماهه ابتدایی امسال، ۲۵ درصد از مدت مشابه سال قبل بیشتر بوده است.
در این مدت واردات ذرت به ارزش یك میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار به تنهایی بیش از ۱۶ درصد از كل واردات كشاورزی ایران بوده است و بعد از آن برنج با یك میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار، روغن نباتی با یك میلیارد دلار، دانه سویا با ۸۴۲ میلیون دار، كنجاله با ۸۰۰ میلیون دلار و جو با ۷۷۲ میلیون دلار در رده بعدی قرار دارند.
بدین سان تراز تجاری بخش كشاورزی كشور نسبت به مدت مشابه سال قبل با كاهش بیش از دو برابری روبه رو شده و به عدد منفی پنج میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار رسیده است.
منبع: سیمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب