در گفت وگو با سیمان اعلام شد

طراحی برنامه ای برای تشخیص و درمان بیماریهای پوستی

طراحی برنامه ای برای تشخیص و درمان بیماریهای پوستی

سیمان: یک فناور با اشاره به ساخت برنامه ای برای تشخیص بیماریهای پوستی اظهار داشت: در این پلت فرم بیمار به یک سری سوال پاسخ می دهد و سپس تصاویر و آزمایش خودرا برای پزشک ارسال می کند. سوالاتی که در سامانه قرار داده شده از بررسی مطالعات مختلف در دنیا گردآوری شده بودند و درباب آنها با پزشکان متخصص مشورت شده بود. بعد از ارسال تصاویر و پاسخ آزمایش با تشخیص پزشک، پروتکل درمانی شروع می شود.


مهندس فاطمه مختارزاده یزدی در گفت و گو با ایسنا درباره ی سامانه ای که به تشخیص بیماریهای پوستی می پردازد، اظهار داشت: فاز تحقیقاتی این سامانه، دو سال و فاز تجاری سازی آن ۱۸ ماه به طول انجامید. پروژه از جایی شروع شد که تصمیم گرفتیم سامانه ای طراحی نماییم که بجای آن که پزشکان مراجعه کنندگان حضور داشته باشند، ازراه دور درباب بیماریهای پوستی مشاوره دهند. ابتدا یک اپلیکیشن دمو ساختیم تا بتوانیم بفهمیم آیا صحت تشخیصی این برنامه با صحت مراجعه ی حضوری یکسان است یا خیر. این برنامه بر روی ۱۵۰ بیمار پوستی آزمایش شد. در شاخه ی اصلی این صحت ۹۸ درصد و در شاخه ی فرعی دقت ۹۰ درصدی به دست آمد. در علم پزشکی صحت تشخیصی ۷۰ درصد به بالا مورد قبول است.
وی ادامه داد: از آن جایی که واکنش های خوبی از بیماران و پزشکانی که از این برنامه استفاده می کردند، دریافت کردیم و در وقت و هزینه ی بیماران نیز صرفه جویی می شد، تصمیم به تجاری سازی گرفتیم و تحت حمایت مرکز رشد سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد و پارک علم وفناوری خراسان رضوی و همین طور طرح جوانه(گرنت فناوری)، پلتفرمی طراحی کردیم که به وسیله ی آن بتوان مشاوره ی آنلاین و آفلاین ارائه کرد.
مختارزاده افزود: در این پلت فرم بیمار به یک سری سوال پاسخ می دهد و سپس تصاویر و آزمایش خودرا برای پزشک ارسال می کند. سوالاتی که در سامانه قرار داده شده از بررسی مطالعات مختلف در دنیا گردآوری شده بودند و درباب آنها با پزشکان متخصص مشورت شده بود. بعد از ارسال تصاویر و پاسخ آزمایش با تشخیص پزشک، پروتکل درمانی شروع می شود.
این دانش آموخته کارشناسی ارشد انفورماتیک پزشکی افزود: اگر تعدادی از بیماریهای پوستی در مرحله ی اولیه شناسایی شوند، از بروز بیماریهای وخیم تر جلوگیری می شود. از آن جایی که پزشک متخصص پوست و مو در همه جای ایران به آسانی در دسترس نیست، ساکنان شهرهای دورافتاده تا آن زمان که بیماری پوستی شان وخیم نشود، به پزشک مراجعه نمی کنند. با این اپلیکیشن می توان به آسانی بیماری را در مراحل اولیه تشخیص داد و اگر نیاز به مراجعه حضوری بود، از بیمار خواست تا بصورت حضوری به پزشک مراجعه کند. در این سامانه پرونده ی پزشکی برای بیمار ایجاد می شود و اگر بیمار بخواهد پزشکش را تغییر دهد، پرونده ی گذشته برای پزشکان جدید نمایش داده می شود.
او در آخر با اشاره به اینکه این طرح، از طرف دانشگاه نخستین پایان نامه ی محصول محور انفورماتیک پزشکی نام گرفته است، اشاره کرد: این سامانه برمبنای تز ارشد من به راه افتاده است که با کمک دکتر کیانی، متخصص انفورماتیک پزشکی، دکتر وهابی، دکتر ترابی و دکتر کیافر که متخصصان پوست هستند، انجام شده است.




منبع:

1400/07/06
11:11:57
0.0 / پنج
596
تگهای خبر: ارز , ایران , تخصص , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
سیمان سیمان